Gemeente Beek


Stimuleringsregeling wandel- en fietstoerisme

Een van de meest ondernomen activiteiten door gasten in Zuid-Limburg is wandelen en fietsen. Daarom is het belangrijk om het aanbod voor de bezoekers kwalitatief op peil te houden. Hier ligt een taak voor de ondernemers aan de routes om daarin te (blijven) investeren. De Provincie, maar ook de Kamer van Koophandel en de Toeristisch-Recreatieve Ontwikkelingsmaatschappij (TROM) willen hierin stimuleren. Zij doen dit door ondernemers die investeren een financiële prikkel geven. Hiervoor hebben zij een fonds opgezet en tezamen steken zij daar 400.000 euro in. Bedrijven die vernieuwende investeringen doen, bijvoorbeeld hun terras uitbreiden of een overnachtingsmogelijkheid toevoegen aan hun bedrijf ten gunste van wandelaars en fietsers kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

Vanaf 1 februari 2009 kunnen ondernemers een afspraak maken met Randy Habets, die het project vanuit de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg uitvoert (tel 088-9876200).

Wilt u vóór die datum meer weten over de criteria om in aanmerking te komen, neem dan contact op met Paul Elshout van de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg, pelshout@limburg.kvk.nl .

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de gemeente Beek. U kunt dan vragen naar Ralph Hendriks (Beleidsmedewerker EZ/R&T).