Gemeente Rotterdam

PERSBERICHT
Rotterdam, 24 december 2008

Tentoonstelling Rotterdam, de Zuiderlingen verlengd, gratis rondleiding op zondagen in januari en februari

De tentoonstelling Rotterdam, de Zuiderlingen is verlengd tot en met zondag 15 februari 2009. De buitententoonstelling met 155 foto's van groepen op Zuid staat opgesteld aan de Maashaven n.z., de wandel- en fietsroute op Katendrecht vanaf metrostation Rijnhaven naar de ss Rotterdam. Om de verhalen achter de portretten te ontdekken kunnen bezoekers op diverse zondagen deelnemen aan een gratis rondleiding.

Rondleiding

Ruim 4000 bewoners, werknemers en ondernemers die actief zijn op Zuid zijn verenigd in de groepsportretten. De groepen delen een woon- of werkplaats, een beroep, een hobby of een passie. Zij geven Zuid een gezicht. Maar wat is het verhaal achter het gezicht? Om hierop een antwoord te krijgen kunnen belangstellenden op vier zondagen in januari en februari deelnemen aan een speciale rondleiding. De gratis rondleiding is -natuurlijk- buiten en wordt afgesloten met een heerlijk kopje warme chocolademelk. Reserveren is noodzakelijk. De rondleiding is op zondag 25 januari, 1, 8 en 15 februari, van 14.00 - 15.00 uur. Belangstellenden verzamelen zich bij het begin van de tentoonstelling (zijde metrostation Rijnhaven), meer informatie en reserveren: Projectburo Scheffers 06 11 360 660.

Groepsportretten

Fotograaf Joop Reijngoud heeft het afgelopen jaar de 155 groepsportretten gemaakt. Linda Malherbe en Elke Scheffers zochten de groepen op Zuid. Het gaat bijvoorbeeld om de werknemers van Meneba, Quaker Oats en Ahoy, maar ook om de postbodes op Zuid, de politieagenten in de Beverwaard, de tienermoeders in de Tarwewijk en de jongeren die skaten in de Piekstraat. In Nederland is het nog nooit eerder voorgekomen dat op zo'n grote schaal bewoners en werkers van één stad werden geportretteerd. Het grote aantal foto's garandeert bovendien dat alle groepen die Rotterdam rijk is, zijn vertegenwoordigd.

Pact op Zuid

Het Pact op Zuid is opdrachtgever van het project Rotterdam, de Zuiderlingen. Rotterdam-Zuid heeft een jonge, ondernemende bevolking, veel groen en veel ruimte. Daarmee heeft het volop kansen en mogelijkheden om uit te groeien tot een plek waar iedereen met plezier woont, werkt en naar school gaat. De gemeente, deelgemeenten en woningcorporaties investeren samen in het Pact op Zuid om die kansen werkelijkheid te laten worden.


---
Noot voor de redactie,