Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum

24 december 2008

Nederlandse jongen (12 jaar) wint internationale National Geographic fotowedstrijd

's-Hertogenbosch, 24 december 2008

De 12-jarige Simon van Lierde uit Den Haag heeft de eerste prijs gewonnen in de prestigieuze International Photography Contest for Kids 2008 (Kids IPC) van National Geographic, zo is in Washington bekendgemaakt. Simon van Lierde eindigde in oktober als eerste in de Nederlandse editie van de National Geographic Junior fotowedstrijd en werd daarmee automatisch genomineerd voor deelname aan de internationale wedstrijd.

Uit de 15.000 inzendingen uit 15 landen werden in totaal drie winnaars gekozen. De Amerikaanse jury verkoos de foto van Simon van Lierde als beste (categorie Portret). De tweede prijs ging naar Lilla Balajthy uit Hongarije (categorie Dieren) en de derde prijs naar Carolyn Faye Twersky uit de VS (categorie Landschap).

De foto's werden beoordeeld door Melina Bellows (hoofdredacteur van National Geographic Kids USA), Annie Griffiths Belt (fotografe voor National Geographic) en Jay Sumner (Photo Director voor National Geographic Kids USA).

De jury prijst het gevoel dat uit de foto spreekt: 'De foto heeft geeft door het licht en de kleuren een interessant/griezelig gevoel'. 'Het is geweldig wanneer iemand zo een moment pakt (...) De foto heeft een echte emotionele lading en dat maakt dat ik er graag langer naar wil kijken. ’

De prijs voor de winnende foto is een volledig verzorgde reis naar het hoofdkantoor van National Geographic Society in Washington D.C.

=======================Einde persbericht===========================

Voor de redactie

National Geographic Junior

National Geographic Junior is een uitgave van Uitgeverij Malmberg en G+J Uitgevers voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. National Geographic Junior neemt kinderen mee op expeditie. Ze ontdekken verre landen, bijzondere diersoorten, opmerkelijke wereldrecords en uitzonderlijke gebeurtenissen, wonderbaarlijke natuurverschijnselen, sport, het menselijke lichaam en de wonderen van techniek. Door pakkende teksten, mooi geĂŻllustreerde infographics en prachtige fotografie leren kinderen met National Geographic Junior de wereld op een adembenemende manier ontdekken.

Op www.natgeojunior.nl kunnen kinderen afbeeldingen downloaden, filmpjes bekijken, meedoen aan verrassende prijsvragen en heel veel uitdagende achtergrondinformatie lezen.

Meer informatie over dit persbericht

Rosanne Roxs, Marketeer Jeugduitgaven

Tel. 073 628 8724, Mob. 06 535 49 252

rosanne.roxs@malmberg.nl

www.natgeojunior.nl