Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
24 december 2008


--Persbericht-

College Oost Gelre schort dwangsombeschikking City Lido op Gemeente stemt in met tijdelijke maatregelen brandveiligheid door City Lido

Het college van Oost Gelre heeft besloten de dwangsombeschikking ten aanzien van City Lido op te schorten tot 1 februari 2009. Dit nadat de exploitant van City Lido zich bereid heeft verklaard tijdelijke maatregelen te treffen ten aanzien van de brandveiligheid. Hierdoor kan City Lido, met inachtneming van een aantal voorwaarden, tot dat moment open zijn, ook tijdens de kerstdagen en oud&nieuw.

Op verzoek van de rechtbank, naar aanleiding van het kort geding dat dinsdag 23 december diende voor de rechtbank in Zutphen, zijn het college en de exploitant van City Lido opnieuw met elkaar in gesprek gegaan om een oplossing te vinden. Onderwerp van het overleg was hoe City Lido op dit moment kan voldoen aan de minimale eisen van brandveiligheid als zich grote groepen bezoekers in het pand bevinden. Dit om te voorkomen dat bij evenementen tijdens de kerstdagen (en bij andere grootschalige evenementen) een gevaarlijke situatie ontstaat.

Uit het overleg is naar voren gekomen dat City Lido, in afwachting van het aanbrengen van structurele voorzieningen, nu een aantal gelijkwaardige maatregelen treft die voldoen aan de eisen van brandveiligheid. De dwangsombeschikking is derhalve opgeschort tot 1 februari 2009. De afspraak is gemaakt dat City Lido uiterlijk 23 januari 2009 aangeeft hoe zij invulling wil geven aan een structurele oplossing.

Tijdens de gesprekken was de inzet van het college steeds de veiligheid van de bezoekers. Met deze voorlopige oplossing meent het college dat er voldoende waarborgen zijn geschapen ten aanzien van de brandveiligheid op momenten dat zich grote groepen bezoekers in het pand bevinden.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, tel. 0544 - 393552.


---- --