Sfeervolle Hillige Daag met Want2Swing


ASSEN, 20081001 -- Want2Swing Bigband uit Assen verzorgt dit jaar het kerstavondprogramma Hillige Daag van RTV Drenthe. Speciaal voor deze gelegenheid hebben tekstschrijvers Martijje Lubbers en Marjolein Scherphuis nieuwe Drents- en Nederlandstalige liedteksten geschreven. Componist en arrangeur Marco Kerver is verantwoordelijk voor de zeer sfeervolle bigbandmuziek van de liedjes. Want2Swing Bigband beschikt over een vast vocaal trio; Margot Kriek, Martijje Lubbers en Marike Schepers.

Gastsolist in Hillige Daag is de bekende zanger Bert Kamping. De uit Emmen afkomstige Kamping is dit jaar verkozen tot beste Drentse streektaalartiest. Zijn bijdrage in deze tv-special bestaat ondermeer uit het vertolken van het liedje `Karst Met Joe', geschreven door Marjolein Scherphuis en Marco Kerver.

De presentatie van het programma is in handen van Sophie Timmer.

Hillige Daag wordt op 24 december uitgezonden om 18.40 uur op TV Drenthe en wordt vanaf 19.46 uur ieder uur herhaald. De muziek uit Hillige Daag is op tweede kerstdag te horen op Radio Drenthe.

De totstandkoming van nieuwe Drents- en Nederlands liedjes is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage aan Stichting Want2Swing door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.





Want2Swing Bigband