Gemeente Alkemade


Overlast door groot onderhoud en reconstructies in Alkemade

24-12-2008

In het laatste jaar van het bestaan van de gemeente Alkemade zijn nog diverse reconstructies en grote onderhoudswerken voorbereid en in uitvoering genomen. Het uitbreiden en verbeteren van de openbare voorzieningen zoals rijbanen, voetpaden, fietspaden en dergelijke is daarbij het gestelde doel.

Geprobeerd is naast de nieuwbouwplannen en de gebruikelijke onderhoudsklussen dit jaar nog een aantal projecten in uitvoering te nemen en af te ronden. Recentelijk is de reconstructie van de Plantage en de renovatie van de Kerkbrug gereed gekomen. Al eerder dit jaar zijn onder andere de herinrichting van de Meerkreuk, de Blijversweg en omgeving in Rijpwetering en de verbetering van de Leidseweg in Oud Ade afgerond.

Op dit moment maken het grote aantal werken in uitvoeren de bereikbaarheid van uw bestemming soms moeilijk. Wij proberen daarbij op basis van suggesties van inwoners waar mogelijk situaties tijdelijk aan te passen. Ondanks deze inzet heeft de omvang van de werkzaamheden aan bijvoorbeeld het Noordeinde en de rotonde De Lasso bij veel inwoners hinder en zelfs momenten van irritatie gewekt. Helaas brengen werkzaamheden aan de weg vrijwel altijd overlast mee, het weer heeft de afgelopen weken ook niet echt meegewerkt.

In voorbereiding op de feestdagen worden de diverse werken in de fase waarin ze verkeren zo veel als mogelijk afgerond of opgeruimd. Niet ieder detail kunnen de diverse aannemers perfect afronden. Hier en daar moeten wij volstaan met tijdelijke voorzieningen. In het nieuwe jaar worden deze werken opgestart en afgerond. In het eerste kwartaal van 2009 gaan wij door met het groot onderhoud aan het Noordeinde en de aanleg van rotonde De Lasso. De werkzaamheden aan de Westmeerlaan worden naar verwachting ergens begin februari als eerste afgerond. Ook de kleine onderhoudswerkzaamheden aan de bestratingen op diverse plaatsen in onze gemeente worden begin volgend jaar weer hervat en afgerond. Daarbij controleren wij de werkzaamheden die door het matige weer van de recente weken oponthoud hebben opgelopen nog eens extra.

De gemeente Alkemade wil u bedanken voor uw begrip, wij proberen de overlast zo veel als mogelijk voor u te voorkomen.