Politie Brabant-Noord

Onderzoek dode jongen polder Haarsteeg

Haarsteeg, 24-12-2008

Haarsteeg - De politie is nog volop bezig met onderzoek naar de omstandigheden waarbij een 16-jarige jongen uit Engelen in de nacht van zaterdag op zondag jl. op de Buitenwaardenweg om het leven is gekomen.

Incident

De jongen vertrok zaterdagavond omstreeks 23.00 uur per fiets vanaf een feestje vanuit Hedikhuizen naar zijn ouderlijk huis in Engelen. Omstreeks 01.00 uur werd hij liggend met zijn fiets op het wegdek aangereden door een 20-jarige automobiliste uit Den Dungen. De vrouw kwam met nog drie mensen vanaf hetzelfde feestje waar ook het slachtoffer vandaan was gekomen. De jongen bleek te zijn overleden.

Onderzoek

Verkeerspecialisten startten in samenwerking met technisch rechercheurs direct een sporenonderzoek om na te gaan wat er gebeurd is. Verder is er inmiddels een buurtonderzoek verricht en zijn er veel betrokkenen gehoord. Het onderzoek richt zich momenteel met name op de vraag waar de jongen tussen 23.00 uur en 01.00 uur is geweest en hoe hij op het wegdek terecht is gekomen. De politie gaat van het gebeurde een reconstructie te maken.

Sectie

Op het lichaam van de overleden jongen is dinsdag sectie verricht bij het NFI. De voorlopige conclusie is dat het letsel dat bij het slachtoffer is aangetroffen past in het beeld van de aanrijding met de auto. Onduidelijk is op dit moment nog hoe en in wat voor toestand hij voor de aanrijding op het wegdek terecht is gekomen. Toxicologisch onderzoek kan daar mogelijk nog duidelijkheid in brengen. Het toxicologisch onderzoek zal geruime tijd inbeslagnemen.

Het stoffelijk overschot van de jongen is gisterenavond ter beschikking gesteld van zijn familie.