Gemeente Den Haag

Den Haag beloont opruimers na oud en nieuw (23 december)

Wie in Den Haag zijn handen uit de mouwen steekt om de stad schoon te maken, wordt hier in de eerste week van het nieuwe jaar weer goed voor beloond. Want ook in 2009 organiseert de gemeente Den Haag samen met een aantal Haagse ondernemers de opruimactie "Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? Straat netjes!". Het doel van de actie is de stad na de jaarwisseling met z'n allen weer snel schoon te krijgen. Vooral de jeugd is van harte uitgenodigd om mee te helpen. Wie een kerstboom of volle zak met vuurwerkresten inlevert, krijgt een beloning. Hiervoor is een speciaal spaarsysteem op internet ontwikkeld. Hoe meer iemand inlevert, hoe groter de beloning. Behalve sparen kunnen de deelnemers ook mooie hoofdprijzen winnen. De actie loopt van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 januari 2009.

Officiële start
Op 2 januari om 11.00 uur start wethouder Baldewsingh de actie bij het inleverpunt Huijgenspark (Centrum). Hij levert daar zijn kerstboom in en voert de door hem ontvangen code live in op internet.

Inleveren
Vanaf 29 december kunnen zakken voor de vuurwerkresten worden afgehaald bij stadsdeelkantoren en stadsboerderijen. Informatiefolders zijn af te halen bij onder andere stadsdeelkantoren, stadsboerderijen, wijk- en bewonersverenigingen, vuurwerkverkooppunten en bibliotheken. Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 januari 2009 zijn er in de stad 20 inleverpunten voor zakken met vuurwerkresten en kerstbomen. De locaties en openingstijden van deze inleverpunten staan vermeld op denhaag.nl/oudennieuw.

Sparen op internet
Voor elke boom of zak die iemand tijdens de actie inlevert krijgt hij of zij een verrassing én een kaartje met een unieke code. Op de website denhaag.nl/oudennieuw kan vanaf 2 januari een eigen spaarpagina worden aangemaakt. Een ingevoerde code is goed voor 10 spaarpunten. Met de gespaarde punten kunnen vervolgens op de site beloningen worden besteld. Van gratis snowboarden en zwemmen tot een computergame; van een museumkaartje tot een spannend strategisch spel. Daarbij geldt wel: op = op.

Hoofdprijzen winnen
Tussen de codekaartjes zitten negen winnende codes verstopt. Wie zo'n winnende code invoert op internet, ziet direct dat hij of zij een extra prijs heeft gewonnen. De hoofdprijzen zijn: Playstation 3, Playstation Portable, Starter Bundle, sportkleding ter waarde van 250,00 euro, VIP arrangement karten en skiën of snowboarden en vier Haagse Monopoly spellen.

Den Haag Schoon!
De actie is onderdeel van het programma Den Haag Schoon! Met Den Haag Schoon! wil de gemeente Hagenaars bewuster maken van hun eigen invloed op een schonere stad.

De actie is mede mogelijk gemaakt door Paagman, Mc Donald's, Uithof, Museon, Gameshop, Ubisoft, Sony Playstation, AJ Sports, Games Workshop en de dienst OCW van de gemeente zelf.