Dienstenbond CNV

Nieuws

24 december 2008

Kerststerren

Met Kerst zullen veel mensen thuis zijn, of bij familie of vrienden. Maar er zijn ook mensen aan het werk. Om deze mensen in het zonnetje te zetten, organiseerde het CNV de Kerststerrenactie. Want door hen in het zonnetje te zetten, hopen we dat iedereen tijdens de Kerstdagen aandacht heeft voor deze Kerstwerkers! Twee kerststerren die werkzaam zijn in sectoren waarin CNV Dienstenbond actief is (beveiliging en wegenwacht) kregen een hoofdprijs toegekend, een dinercheque van 500 euro.

Dinsdag 23 december kregen vijf KerstSterren de hoofdprijs uitgereikt, onder wie twee die werkzaam zijn in branches die onder CNV Dienstenbond vallen.

Marloes de Leeuw-Mulder (beveiligingsbeambte)
Zij is opgegeven door haar man en kinderen. Met Kerst werken vindt ze geen probleem. "Ik ben het gewend om met Kerst te werken, ik werk al heel lang in de beveiliging." Haar collega's en haar man waren getuige van de overhandiging van de prijs door CNV-bestuurder Arie Kasper. Haar echtgenoot, Gerrit de Leeuw: "Ik las er over in het bondsblad en heb haar opgegeven. Maar ik had nooit verwacht dat ze zou winnen."

Wim Butter (wegenwacht)
Al jaren werkt Wim voor de wegenwacht. "Wisselende diensten en werken in het weekend en met feestdagen hoort erbij. Wij werken 26 weekenden en verdelen de feestdagen." Wim is opgegeven door zijn vrouw en kreeg de prijs uit handen van Bernard Jan de Groot. Ook de aanwezige collega's zijn enthousiast, maar dat heeft er waarschijnlijk vooral mee te maken dat Wim ze uitnodigde om mee te gaan eten.