Coalitieakkoord Hoogheemraadschap Amstel, Gooi & Vecht

24/12/2008 15:46

Waternet

Gisteravond, 23 december 2008, is bij het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi & Vecht te Amsterdam een programma voor de komende vier jaar totstandgekomen. Het programma wordt gesteund door een groot aantal partijen. Het college van hoogheemraden - het dagelijks bestuur van het waterschap - wordt gevormd door:

Lammy Garming, Water Natuurlijk (WN), loco dijkgraaf

Manfred van der Heijde, Partij van de Arbeid (PvdA)

Gerard Korrel, Christen Democratisch Appèl (CDA)

Pieter Kruiswijk, Land en tuinbouworganisatie, (LTO)

Pieter de Groene, Kamer van Koophandel (KvK)

Het breed gedragen programma heeft zijn wortels in de lijsten en partijen die deelnamen aan de waterschapsverkiezingen, van 13 tot en met 25 november 2008. De centrale thema's in het akkoord zijn: veiligheid, schoon water, waterketen, water om van te genieten, betaalbaar water, duurzaamheid, spraakwater, organisatie & bestuur en dierenwelzijn.

De LTO en KvK zijn door de wet aangewezen organisaties - geborgde zetels - in het waterschapsbestuur. Ook het Bosschap behoort tot de geborgde zetels.

Het dagelijks bestuur hecht aan een solide, integere en samenhangende bestuursstijl, met een goede 'chemie' tussen leden, die past bij een functionele democratie. De coalitie is breed gedragen in aantallen zetels, een goede mix van bestuurlijke ervaring, (veld- en gebieds-) kennis, stad en platteland, vrouw en man.

In de Algemene Bestuursvergadering van 8 januari 2009 zal het coalitieprogramma worden vastgesteld. Ook zullen in die vergadering de leden van het nieuwe Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur worden benoemd.





http://www.agv.nl