Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


24 dec 2008

Nominaties Beste PKVW-project 2008

De nominaties voor de 'Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen-gemeente' 2008 zijn bekend. De jury heeft drie projecten geselecteerd die elk bijdragen aan het gebruik van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Het CCV ontving zes inzendingen voor het beste Politiekeurmerk Veilig Wonen-project 2008. De jury heeft deze projecten, die elk bijdragen aan het gebruik van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), bezocht.

De juryleden waren tevreden over onderwerpen als: behoud van natuurelementen in de nieuwbouwwijken, sociaal toezicht op parkeerplaatsen, speelpleinen en de straat, kleine zorgcomplexen verdeeld in de wijk en het gebruik van multifunctionele panden die op een later moment eenvoudig tot woningen te maken zijn.

De volgende projecten zijn beoordeeld:


* Den Bosch

* Elst (genomineerd)

* Henrik-Ido-Ambacht (genomineerd)

* IJburg

* Kerkrade (genomineerd)

* Putten

Prijs

Van de drie genomineerde projecten wordt in januari de winnaar bekend gemaakt. De winnaar neemt 5.000 euro in ontvangst, te besteden aan woningveiligheid. De twee andere genomineerden krijgen dit jaar ieder
1.000 euro als stimulans om door te blijven gaan met het onder de aandacht brengen van veilig wonen in de eigen gemeente.