Gemeente Tilburg

Parkeergarage Pieter Vreedeplein Tilburg

Afgelopen vrijdagavond kreeg u het bericht dat de parkeergarage Pieter Vreedeplein voor onbepaalde tijd dicht zou gaan. Deze beslissing werd ingegeven door een onderzoek dat is ingesteld naar aanleiding van enige zichtbare scheurvorming in de parkeervloer. Tevens hebben wij aangegeven u zo snel en volledig mogelijk te informeren over de laatste stand van zaken.
Resultaat onderzoek
De afgelopen dagen heeft professor J. Walraven van de Technische Universiteit van Delft gewerkt aan een analyse van scheurvorming in de vloer. Zijn conclusie is dat de constructieve veiligheid niet in het geding is. De parkeergarage onder het Pieter Vreedeplein is constructief veilig en gaat op korte termijn open voor gebruik. In eerste instantie zal alleen de -3 laag beschikbaar zijn. Door de scheurvorming bestaat bij nat weer kans op lekken tussen -2 en -3, waardoor onder meer valse brandmeldingen veroorzaakt kunnen worden. Dit wil de gemeente eerst op zorgvuldige wijze verhelpen. Het is de bedoeling dat een rijbaan op -2 en de volledige parkeerlaag -3 met ingang van zaterdag beschikbaar zijn om te parkeren.
Abonnementshouders
Bewoners die hun auto in de garage hebben geparkeerd en deze sinds de sluiting nog niet weggehaald hebben, kunnen deze laten staan. Bewoners die de auto eerder hebben weggehaald kunnen tot de heropening van het laagste dek terecht in parkeergarage Tivoli. Er is 24 uur per dag een beheerder aanwezig, zodat altijd kan worden beschikt over het voertuig.
Daarnaast stelt de gemeente Tilburg rond de feestdagen 130 parkeervergunningen beschikbaar aan bezoekers die te gast zijn bij bewoners van het Pieter Vreedeplein. Ze kunnen met deze vergunningen terecht op parkeerplaatsen aan de Magazijnstraat en aan de Spoorlaan. De vergunning is tot en met 2 januari geldig en ontvangt u vandaag in de brievenbus.
Ook komend weekend gaat in verband met de gesloten Pieter Vreedepleingarage de Knegtelgarage open voor het publiek. Tussen de garage en de binnenstad rijden gratis pendelbussen.