Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Woensel Noord, 24-12-2008 o De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op woensdagmorgen rond 6.50 uur op een groente- en fruitwinkel aan de Orionstraat in Eindhoven.

De 37-jarige eigenaar van de winkel was op dat moment samen met een werkneemster in de winkel toen drie mannen de winkel binnen drongen. Ze droegen alle drie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eigenaar van de winkel wist in een reflex het wapen van één van de daders vast te pakken en daarop ontstond een worsteling. Ook een tweede dader bemoeide zich met de worsteling. De eigenaar van de winkel liep daarbij enkele klappen en trappen op. Uiteindelijk zijn de daders onverrichter zaken de winkel weer uit gevlucht. Er is een beperkt signalement van de daders bekend:

Alle drie droegen ze een bivakmuts of masker voor het gezicht. Ze spraken goed Nederlands, maar met een buitenlands accent. Een van de daders had een lang en slungelig postuur en droeg een rugzak bij zich.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die informatie hebben die iets met deze zaak te maken kan hebben. Zij kunnen zich melden bij de Politie in Eindhoven via 0900-8844, of anoniem via 088-7000.