Gemeente Giessenlanden


Nieuwe busverbinding Gorinchem - Noordeloos

Op 4 januari 2009 gaat de nieuwe dienstregeling van Arriva in voor de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Naar aanleiding van onder andere wensen vanuit gemeente Giessenlanden en tips en reacties van reizigers is ten bate van de reizigers van en naar Gorinchem de route van lijn 75 aangepast. Lijn 75 (voorheen Sliedrecht - Noordeloos - Leerdam) rijdt met ingang van januari 2009 een nieuwe route.

Samen met Buurtbus 701 wordt elk half uur gereden op het traject: Sliedrecht - Bleskensgraaf - Noordeloos Dorp - Hoornaar Gemeentehuis, Hoornaar NH Kerk, Hoornaar Dorp - Gorinchem Viaduct A15/ Da Vinci College - Gorinchem De Schutse - Gorinchem Station.

Buurtbus 701 rijdt, naast het hierboven genoemde traject, ook naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem. (in tegenstelling tot lijn 75)

Noordeloos-Leerdam

Het traject Noordeloos - Leerdam wordt overgenomen door een nieuwe lijn, lijn 72. Voor reizigers voorheen doorreizend naar Leerdam is een overstap in Noordeloos gerealiseerd tussen lijn 75 en lijn 72. De complete nieuwe dienstregeling is te vinden op www.arriva.nl. Daarnaast zijn vanaf 5 januari busboekjes verkrijgbaar bij de Arriva Store in Gorinchem en op het gemeentehuis van Giessenlanden.