Politieberichten district Tilburg , 25-12-2008

Agressieve man met veel tumult aangehouden in Tilburg

TILBURG: Een doorgedraaide 34-jarige Tilburger is vannacht met veel moeite door de politie gearresteerd. De man bekogelde de agenten met een wijnfles en kon uiteindelijk middels de inzet van pepperspray en een politiehond worden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 01.15 uur de melding dat het in een woning in de wijk Loven helemaal verkeerd ging. Een vrouw was uit de woning gevlucht vanwege haar man die helemaal door het lint ging. Ter plaatse werden de agenten direct vanuit de woning bekogeld met een wijnfles, welke rakelings langs de politiemensen ging en op de grond kapot spatte. De agenten zagen van buiten af dat de verdachte met messen liep, waarmee hij stekende bewegingen naar hen maakte. De agressieve bewoner barricadeerde de deur naar de woonkamer. Vervolgens gooide hij diverse goederen tegen de voorruit aan waardoor die brak. Op het moment dat de bewoner in de buurt van het kapotte raam kwam is er pepperspray in ingezet. Hij is aangehouden door agenten die zich beveiligd hadden met een schild en een hond. De politiehond is ingezet op het moment dat de verdachte zich bleef verzetten en trappende bewegingen maakte. Hij werd uiteindelijk overmeesterd. Hij is eerst aan zijn bijtwonden in het ziekenhuis behandeld en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De aanleiding van het agressieve gedrag is mogelijk gelegen in een combinatie van alcohol en medicijngebruik door de verdachte. De woonkamer is zwaar beschadigd.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

BERKEL-ENSCHOT: Een 71-jarige man uit Moergestel is woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Eindhovenseweg betrapt op het rijden onder invloed. De controle vond plaats nadat de bestuurder met zijn auto, na een uitwijkmanoeuvre voor een tegenligger, in de berm terecht kwam en het talud inreed. Op het moment dat hij het talud afreed, kantelde de auto op de rechterzijde en bleef zo liggen. De automobilist blies 615 ugl. Hij moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen vier wijntjes gedronken.

Straatrover aangehouden door waakzame Tilburgers

TILBURG: De politie heeft woensdagavond op aanwijzing van de benadeelde omstreeks 20.30 uur op de Strausslaan een 30-jarige Tilburger aangehouden ter zake straatroof. De straatrover werd door de aangever en een alerte getuige achtervolgd en aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij heeft twee berovingen toegegeven en verklaarde te handelen uit geldnood om zijn cocaïne verslaving te kunnen bekostigen.

Een 64-jarige Tilburger stond gisteravond geld te pinnen bij de automaat aan de Beethovenlaan. Hij zag dat er op het moment dat de bankbiljetten er uit kwamen er een man die achter hem stond plotseling naar voren kwam en het geld uit de automaat pakte. Hij zag dat de dader wegrende de Dostalstraat in. De benadeelde stelde direct een achtervolging in en riep daarbij luidkeels "Houdt de dief". Een andere voorbijganger die de kreet hoorde nam de achtervolging over en wist hem te achterhalen. De straatrover werd door het duo overgedragen aan de politie. Hij heeft inmiddels nog een beroving toegegeven. Gisteravond had hij nog een portemonnee met slechts wat los geld afgepakt van een vrouw die bij een andere automaat in Tilburg Noord gepind had.