Politieberichten district Oosterhout, 25-12-2008

Politie onderzoekt schietincident in Oosterhout

OOSTERHOUT: De recherche is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een schietincident dat vannacht omstreeks 01.00 uur heeft plaats gevonden op de Spechtstraat. Een 21-jarige Oosterhouter werd daar naar eigen zeggen vanuit een auto beschoten. Hij werd met verwondingen in zijn onderbuik opgenomen in het ziekenhuis.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding van een burger dat in het Amphiaziekenhuis locatie Pasteurlaan kort daarvoor een man was binnengebracht die was beschoten. Agenten zijn ter plaatse gegaan. Het bleek dat er in het ziekenhuis een 21-jarige Oosterhouter, een bekende van de politie, met verwondingen ten gevolge van een schietpartij was opgenomen. Er waren inmiddels ook familieleden van de gewonde man gearriveerd.

Het slachtoffer verklaarde dat hij alleen in de Spechtstraat liep en dat vanuit een auto op hem geschoten was. Hij raakte gewond in zijn onderbuik. Hij zou vervolgens door vrienden naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De politie heeft een team bestaande uit tien rechercheurs samengesteld en is momenteel druk bezig met het instellen van onder meer een buurtonderzoek en een sporenonderzoek. Ook worden familieleden en bekenden van het slachtoffer gehoord om de achtergronden van dit misdrijf in beeld te brengen.

Tilburger aangehouden na dreigen met nepvuurwapen in bus

SPRANG CAPELLE: De politie heeft woensdagavond omstreeks 18.35 uur op de Tilburgseweg in een lijnbus een 18-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor in dezelfde bus een 19-jarige passagier uit Eindhoven had bedreigd met een naar later bleek nepvuurwapen en zijn wiet had afgenomen.

De politie kreeg om 18.15 uur een melding dat in bus 137 een passagier met een vuurwapen bedreigd was. Het slachtoffer was inmiddels uitgestapt, maar de dader was blijven zitten. Agenten hebben vervolgens op de Tilburgseweg in Sprang Capelle de bus aan de kant gezet en de verdachte aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat een hem onbekende man hem in de bus bedreigd had met een vuurwapen. De man had kennelijk in de gaten dat hij wiet had gekocht in de stad en eiste dat op en doorzocht zijn tas. Het slachtoffer stapte vervolgens op de Mozartlaan uit en waarschuwde de politie. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt aanstaande zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dronken bestuurder negeert rode verkeerslicht

OOSTERHOUT: Woensdagavond is omstreeks 20.15 uur een 50-jarige man uit Bavel betrapt op het rijden onder invloed. De man was de politie opgevallen omdat hij op de rijksweg A-59 ter hoogte van Raamsdonksveer een rood verkeerslicht negeerde. Vervolgens ging de automobilist met 50 km / uur op de rijksweg rijden. Hij blies 300 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij krijgt zowel voor het rijden onder invloed als voor het negeren van het rode verkeerslicht een proces-verbaal.

Oosterhouter aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

OOSTERHOUT: Woensdagmiddag is op de Kasteeldreef een 27-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk. Hij had er naar eigen zeggen 35 euro voor betaald in een winkel in Baarle-Hertog. Het ging om een doos vlinders en een doos nitraten. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Oosterhouter zonder rijbewijs rijdt door na verkeersongeval

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarge Oosterhouter aangehouden omdat hij met de met de auto van een kennis op de Nieuwe Bouwlingstraat was doorgereden na een verkeersongeval.

Een 34-jarige Oosterhouter meldde woensdagmiddag aan de politie dat een hem onbekende man met zijn auto tegen zijn auto gereden was. Het ongeval was gebeurd op de Nieuwe Bouwlingstraat, net voor de kruising met de Bredaseweg. De veroorzaker was bij de melder achterop gereden en na het ongeval doorgereden. De politie achterhaalde de eigenaar van de doorgereden auto omdat het kenteken was opgenomen. Hij vertelde dat zijn auto zonder zijn toestemming was meegenomen door een 17-jarige Oosterhouter. Na zijn bemiddeling meldde de verdachte zich aan het bureau. Hij gaf de doorrijding toe.

Brand in toegangshal appartementencomplex

WAALWIJK: De politie heeft woensdagmiddag in overleg met de brandweer omstreeks 16.00 uur vanwege een brand in de toegangshal tijdelijk een appartementencomplex ontruimd aan de Grotestraat. Ter plaatse zagen de agenten veel volk op straat staan. Er bleek in de toegangshal van een appartementencomplex brand gesticht te zijn. Er was een stapel papier in brand gestoken die onder een fiets lag. Deze fiets was zwaar beschadigd. De brandweer heef de brand geblust, het gehele complex gecontroleerd en de hal geventileerd. De eigenaar van de fiets heeft aangifte gedaan. Een van de bewoners was in de consternatie vergeten een sleutel mee te nemen. Zij had wel een raam open laten staan. Een brandweerman heeft aan de achterzijde met behulp van een ladder de woning betreden en de voordeur geopend.