Rode Kruis Belgie


Music For Life : 3.503.246 euro voor moeders op de vlucht voor oorlog en geweld

De derde editie van Music For Life heeft niet minder dan 3.503.246 euro opgebracht, waarvan 2.203.246 euro publieksinkomsten plus 300.000 euro van de Vlaamse Regering en 1.000.000 euro van de Federale overheid.

Zes dagen lang draaiden de Studio Brussel-DJâs Siska, Sofie en Peter verzoekplaatjes in het Glazen Huis te Gent. Tegelijkertijd werden overal in Vlaanderen acties georganiseerd voor dit goede doel of kwamen sympathisanten hun bijdrage persoonlijk afgeven aan het Huis.

Dank zij Music For Life wordt een âstille rampâ onder de aandacht gebracht. Dit jaar zal de opbrengst worden gewijd aan âMoeders op de vlucht voor oorlog en geweldâ.

âRode Kruis-Vlaanderen is bijzonder verheugd met dit resultaat,â zegt Philippe Vandekerckhove, Gedelegeerd Bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. âOnze dank gaat niet alleen uit naar de 3 DJâs in het Glazen Huis maar ook naar het hele Studio Brussel- en VRT-team en â last but not least - naar iedereen die een plaatje heeft aangevraagd of een actie heeft georganiseerd voor dit goede doel. Het Rode Kruis zal elke ontvangen euro optimaal besteden om zoveel mogelijk moeders en hun gezin een nieuwe toekomst te bieden. Een pracht van een eindejaarsgeschenkâ¦â

Net zoals de vorige jaren zal Rode Kruis-Vlaanderen op geregelde tijdstippen transparant feedback geven over de bestede gelden. Alle informatie in verband met de bestedingen van de twee voorgaande edities (2006 voor Landmijnen en 2007 voor Water) vind je op deze Rode Kruiswebsite.

Gent, 24 december 2008

N