Politie Zuid-Holland-Zuid

Politieberichten Dordrecht en Zwijndrechtse Waard 25 december 2008

Dordrecht, 25-12-2008 o Persberichten district I

GEVONDEN SCOOTER
ZWIJNDRECHT In het parkje tussen de Lus en de rijksweg A16 heeft de politie op woensdagmiddag 24 december drie 15-jarige jongens uit Zwijndrecht aangehouden.
Zij werden door een fietsende agent opgemerkt toen ze aan een scooter sleutelden, waarvan de motor draaide, maar de contactsleutel ontbrak. Bij navraag bleek ook de kentekenplaat niet te horen bij de scooter. De scooter werd in beslag genomen en de jongens werden meegenomen naar het politiebureau. Zij verklaarden de scooter in de bosjes te hebben gevonden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee mannen van 32 en 45 jaar uit Dordrecht zijn op 24 december in de Potgieterstraat aangehouden. De politie had melding van verdachte geluiden binnengekregen en trof in een brandgang het tweetal aan dat juist bezig was grindtegels uit een tuin weg te halen. Ze dachten dat dat wel mocht, omdat de tuin bij een slooppand hoort. Het mocht toch echt niet en de twee gingen mee naar het politiebureau waar ze werden ingesloten.

BEGINNEND BESTUURDER AANGEHOUDEN
HEERJANSDAM Een 21-jarige man uit Barendrecht is op 24 december op de Kromme Nering aangehouden. Hij werd aan een alcoholcontrole onderworpen, waaruit bleek dat hij veel teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is op 25 december op de Maasdwarsstraat aangehouden. Hij zou zijn 26-jarige vriendin uit Dordrecht hebben geslagen en aan haar haren hebben getrokken. De twee hadden ruzie gekregen die uit de hand was gelopen. De vrouw deed geen aangifte, maar had wel duidelijk zichtbare verwondingen. Daarop besloten de agenten de man aan te houden en in te sluiten. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.