Politie Zuid-Holland-Zuid

Politieberichten Alblasserwaard en Vijfheerenlanden 25 december 2008

Dordrecht, 25-12-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE VAN VERNIELING AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 21-jarige man uit Gorinchem is op 24 december op het NS station in Gorinchem aangehouden. De politie had informatie dat hij tussen 16 en 19 mei 2008 een ruit van een school aan de Top Naeffstraat hebben vernield. De verdachte is veelpleger, wat voor het Openbaar Ministerie aanleiding was om toestemming te geven voor aanhouding buiten heterdaad. De man is in verzekering gesteld.

VROUW RIJDT TEGEN WONING
HOORNAAR Een 77-jarige vrouw uit Hoornaar is op 24 december met haar auto tegen de gevel van de aanbouw van een woning aan de Dorpsweg gereden. De vrouw wilde vanaf de oprit van haar huis de Dorpsweg oprijden. Ze startte haar auto en was in de veronderstelling dat de auto in zn vrij stond. De motor bleek echter in de eerste versnelling te staan. De auto schoot vooruit, stak de Dorpsstraat over, schampte een andere auto en kwam tegen de gevel tot stilstand. De vrouw liep een gebroken knieschijf en gekneusde ribben op. De schade aan de woning is aanzienlijk en de schade loopt waarschijnlijk in de tienduizenden euros.

AANRIJDING MET ALCOHOL
PAPENDRECHT Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto op 24 december op de PC Hooftlaan bleek een van de automobilisten gedronken te hebben. Het gaat om een 62-jarige Papendrechter die de personenauto bestuurde. Zijn richtingsaanwijzer naar rechts stond aan, terwijl hij rechtdoor reed. De 36-jarige Papendrechste bestuurder van de bestelbus stond in een zijstraat te wachten tot hij de PC Hooflaan op kon rijden. Hij zag de richtingaanwijzer van de auto van zijn plaatsgenoot knipperen en dacht daardoor dat hij de PC Hooftlaan rustig jon oprijden. De 62-jarige sloeg echter helemaal niet af, maar bleef op de PC Hooftlaan rijden en een aanrijding was het gevolg. De 62-jarige bleek drie keer meer dan maximaal is toegestaan gedronken te hebben: ruim voldoende voor invordering van zijn rijbewijs.

LASTIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM - Twee mannen van 19 jaar uit Gorinchem en Dalem zijn op 25 december op respectievelijk de Elisabeth Kuyperstraat en de Carry van Bruggenlaan aangehouden. Ze zouden een levensgrote zogenaamde Playmobilpop uit een tuin aan de Andel Spruytlaan hebben weggenomen en deze hebben vernield door de kop van de pop af te trekken. Agenten zagen de twee en wisten ze na een korte achtervolging aan de houden. De Gorkummer was agressief en verzette zich fysiek tegen zijn aanhouding. Ook beledigde en bedreigde hij de agenten. Hij is in verzekering gesteld.

AUTOS IN BRAND
GORINCHEM Rond 23.10 uur zijn op het Dukatenplein drie autos in brand geraakt: twee personenautos en een bestelbus. De drie voertuigen stond dicht bij elkaar geparkeerd. Mogelijk begon de brand bij één auto en sloegen de vlammen over naar de andere twee. De brandweer heeft de branden geblust. De politie sluit brandstichting niet uit en de Unit Forensische Opsporing is voor technisch onderzoek ingeschakeld.