Ingezonden persbericht


Rotterdam (BEIFILMS) | 22 december 2008

Indiase kwaliteitsacteur Aamir Khan eindelijk in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Premiere Ghajini met Aamir Khan op 25 december met dagelijks voorstellingen te Pathe Kuip . Pathe Spuimarkt . Pathe Arena . Kinepolis Brussel en Metropolis Antwerpen.

Ghajini is de Hindi remake van de Tamil film Ghajini. Die film was op zijn beurt weer gebaseerd op Christopher Nolan's Memento. Bijzonder is dat regisseur Murugadoss beide versies heeft geregisseerd.

De film gaat over Sanjay (Aamir Khan), een man die alles had, liefde, rijkdom en geluk maar door een tragisch ongeval alles ook weer verliest. Daar houdt hij een zeldzame aandoening aan over waardoor zijn korte termijn geheugen is aangetast. Hij kan gebeurtenissen ongeveer 15 minuten onthouden. Om niet volledig geïsoleerd te geraken van de wereld tatoeëert hij zijn lichaam en fotografeert hij alles wat hij belangrijk vind.

Hij komt in aanraking met Chitra, een studente die onderzoek doet naar zijn aandoening. Zij komt erachter dat Sanjay zijn geliefde Kalpana heeft verloren en ontdekt ook wie hij werkelijk is. Sanjay worstelt met zijn verleden en wil zijn vrouw wreken, die vermoord is. Met hulp van Chitra komt hij telkens een stapje verder. Maar ook voor Chitra vormt hij een gevaar.

Ghajini is na Taare Zameen Par de eerste film van de Indiase kwaliteitsacteur Aamir Khan. De Tamilversie is tot op heden de grootste Box Office Hit in de Tamil filmindustrie, de verwachtingen voor de Hindi/Bollywood versie zijn dan ook hooggespannen. Aamir Khan -tweevoudig Filmfare Award winnaar voor beste Acteur - heeft ruim een jaar intensief getraind om het lichaam te krijgen nodig voor deze film. Taare Zameen Par is de officiele Indiase inzending voor de aanstaande Oscars. De eerdere film 'Lagaan' van Aamir Khan haalde het een aantal jaren geleden tot de shortlist bij de Oscars voor beste Buitenlandse Film.

Pers
Persorganen die de film willen bekijken kunnen contact opnemen met Bharat Entertainment International op telefoonnummer 010 - 462 27 66 of mailen naar asha@etnolife.nl.

Op www.rememberghajini.com krijgt u alvast een voorproefje van de film. Houd www.beifilms.com in de gaten voor de actuele programmering.

Ghajini wordt uitgebracht door Bharat Entertainment International BV (BEIFILMS). BEIFILMS is marktleider op het gebied van de distributie en exploitatie van Bollywood films in de Benelux. Ghajini is de 24ste release van BEIFILMS sinds haar oprichting in April 2005. Eerder bracht BEI de succesvolle films 'Welcome', 'Don' en 'Kank' uit in Nederland. Verder adviseert en begeleidt BEIFILMS ook organisaties die activiteiten ondernemen op het terrein van Indian Cinema. En is BEIFILMS sinds november 2008 coordinator van het <2g>