Ingezonden persbericht


Persbericht 8 december 2008

Bijzondere programma's rond de feestdagen op Radio 1

De decembermaand van Radio 1 brengt een reeks speciale uitzendingen. Op 14 december wordt voor de zesde keer de politicus van het jaar gekozen. De twee kerstdagen staan in het teken van een speciaal thema. Op 1e Kerstdag is dat familie en op 2e Kerstdag investeren. In de laatste week van het jaar zendt Radio 1 vijf marathoninterviews uit, drie uur lang opmerkelijke gasten aan het woord. Op woensdag 31 december presenteert de nieuwszender traditiegetrouw het jaaroverzicht. En het begin van een nieuwe traditie: de Nieuwjaarsreceptie op 1 januari. Radio 1 blikt vooruit op 2009.


1e Kerstdag is familiedag

De NOS, EO en NCRV zoomen in op het thema familie en besteden aandacht aan bekende en minder bekende ouders, kinderen, broers en zussen. In Met Het Oog Op Morgen heeft Lucella Carasso een gesprek met Bart Veldkamp. Zij bezoekt hem in Salt Lake City waar hij de Amerikaanse schaatsploeg coacht. Hiermee is hij in de voetsporen van zijn vader getreden. In hoeverre lijkt hij eigenlijk op hem?


2e Kerstdag; investeren in de toekomst

In de speciale uitzending van de NOS, KRO, AVRO en VPRO is veel aandacht voor investeren. De financiële markt nodigt momenteel niet erg uit om in te investeren. Maar er zijn veel meer investeringsmogelijkheden. Foppe de Haan vertelt over investeren in sport, maar ook investeren in ontwikkelingshulp, in de zorg en in duurzame energie krijgt aandacht. De hele dag door reportages, gasten en achtergronden over de meest uiteenlopende vormen van investeringen.

Marathoninterviews

Rond de kerstdagen zendt de VPRO vijf Marathoninterviews uit van 19.00 tot 22.00 uur. Op dinsdag 30 december schuift voormalig minister Ella Vogelaar aan in de Radio 1 studio. Hoe kijkt zij terug op 2008 en haar ontslag? Wat zijn haar plannen voor het komende jaar?

De andere marathongasten zijn:

Donderdag 25 december: Johannes van Dam (culinair journalist) in gesprek met Olaf Oudheusden

Vrijdag 26 december: Arthur Japin (schrijver en winnaar NS Publieksprijs) in gesprek met Djoeke Veening

Maandag 29 december: Dick Berlijn (generaal buiten dienst) in gesprek met Ger Jochems

Dinsdag 30 december: Ella Vogelaar (ex-minister) in gesprek met Max van Weezel

Woensdag 31 december: James Kennedy (historicus) in gesprek met Rik Delhaas

Het Jaaroverzicht 2008

Van 07.00 tot 19.00 uur het beste van Radio 1, met alle belangrijke gebeurtenissen van dit jaar op een rij. Welk nieuws beheerste de eerste maanden van 2008 ook alweer? Radio 1 frist het geheugen op; Het begin van de kredietcrisis in de Verenigde Staten, de rellen in Kenia na de verkiezingen en de verschijning van Fitna, de film van Geert Wilders. Maar er gebeurde meer dit jaar. Zoals de kippenvel bezorgende overwinning van Barack Obama en de veelbelovende start van Oranje op het EK Voetbal. Dit en nog veel meer komt nog eenmaal voorbij.

De Nieuwjaarsreceptie van Radio 1

Voor het eerst dit jaar is de Nieuwjaarsreceptie. Radio 1 blikt vooruit op 2009. Van 12.00 tot 17.00 uur ontvangt Simone Weimans verschillende gasten en praat over de financiële crisis, sport, de media en buitenlandse en binnenlandse politiek. A-balladeer, de band die in 2007 een Zilveren Harp ontving, zorgt voor de muziek. Deze maand verscheen hun nieuwe single 'Superman can't move his legs'.

Voor meer informatie: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht