Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 22 december 2008

Bijzondere interviews in 'het Oog' tijdens de feestdagen

De presentatoren van NOS Met het Oog op Morgen kozen voor het laatste interview van 2008 zelf hun favoriete gast voor een uitgebreid gesprek. Ze kozen bijzondere mensen voor bijzondere gesprekken. Zo sprak Tijs van den Brink met Guus Hiddink en Lucella Carasso met Bart Veldkamp. Of ze kozen onderwerpen die in de dagelijkse uitzendingen niet tot hun recht zouden komen. Zo spreekt Mieke van der Weij met Martin Bril over de strijd tegen kanker en zoekt Max van Weezel Hans Dijkstal op en spreekt met hem over het afscheid van de macht.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur, Radio 1)

· Donderdag 25 december
Lucella Carasso is afgereisd naar Salt Lake City om Bart Veldkamp te interviewen. Zelf was Veldkamp moeilijk te coachen. Hoe geeft hij zijn trainingen en wat doet hij buiten de ijsbaan?

· Vrijdag 26 december
Tijs van den Brink spreekt Guus Hiddink. De veroordeling wegens belastingfraude vorig jaar heeft Guus Hiddink extra geïnspireerd om deze zomer te winnen van Oranje. "Oranje is toch ook een representant van de politiek en ook van mensen die in mijn ogen te veel gezocht hebben in mijn verleden", aldus Hiddink. "Ik wilde inderdaad bijzonder graag van Nederland winnen."

· Zaterdag 27 december
Stephan Sanders bezoekt Frank Verbeek. Met zijn enorme kennis van muziek, is Verbeek voor Stephan een bron van kennis en vermaak bij het schrijven van zijn wekelijkse column voor het Oog.

· Zondag 28 december
De presentatoren van het Oog debatteren onder leiding van John Jansen van Galen over het nieuws van 2008.

· Maandag 29 december

Max van Weezel bezoekt Hans Dijkstal. Bijna premier maar nét niet. Hoe is het leven als je op een politiek zijspoor bent gerangeerd?

· Dinsdag 30 december
Mieke van der Weij heeft een openhartig gesprek met Martin Bril over ziekte en de dood. Bril zag zich dit jaar opnieuw geconfronteerd met kanker.

· Woensdag 31 december

Een muziekuitzending met verzoekplaten van gasten die regelmatig te horen waren in het Oog vanwege hun deskundigheid op een bepaald terrein. Welke muziek vangt voor hen het gevoel van 2008?

Noot voor de redactie,

Nederlandse Omroep Stichting (NOS)