Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 december 2008

Politie treft illegale vuurwerkpistolen en vuurwerk aan

Vriezenveen, Mander, Manderveen

In de omgeving van de grensovergangen in de plaatsen Mander, Manderveen en Vriezenveen heeft de politie op woensdag 24 december 2008 diverse bestuurders gecontroleerd op het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. In totaal werden vijf personen aangehouden. De politie heeft het volgende in beslag genomen;
- 4 vuurwerkpistolen

- 2 dozen met 9 mm patronen
- 4 dozen strijkers

- 17 doezen knalpatronen Tegen de vijf verdachten is proces-verbaal opgemaakt. (08-160296)

Verwarde bestuurder aangehouden

Borne

Op woensdag 24 december 2008 kwam er een melding bij de Politie Twente over een personenauto die stilstond op de A35 bij de afdlag Borne. Toen de politie omstreeks 14.23 uur dit voertuig wilden controleren was de bestuurder reeds verder gereden in de richting van Enschede. Ter hoogte van de afslag naar Enschede zagen de gealameerde politieagenten de betreffende auto met bestuurder. Deze reed ongeveer 60 km/u alwaar 120 km/u mag worden gereden. De agenten wilden de bestuurder controleren maar deze reageerde niet op het politiestopbord. De agenten zagen dat de bestuurder behoorlijk slingerde over de weg. Na enkele kilometers lukte het de agenten de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek een 35-jarige man uit De Rips te zijn. De man werd aangehouden omdat hij verdacht werd van het veroorzaken van gevaar en hinder op de openbare weg. De blaasproef wees uit dat hij geen alcohol had genuttigd. Op het politiebureau werd de man onderzocht door een gemeentearts. De man reageerde verward. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is op de trein naar Brabant gezet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-160267)

Beroving daklozenkrantverkoper

Hengelo

Een 34-jarige man uit Helmond deed op woensdag 24 december 2008 aangifte van beroving door middel van geweld. De man verklaarde dat hij die ochtend de Daklozenkrant verkocht bij het winkelcentrum Groot Driene in Hengelo. Daar kreeg hij echter onenigheid met een man en vrouw die daar ook de Daklozenkrant wilden verkopen. De vrouw is daarna bij de ingang van de C1000 gaan zitten en hij bij de Albert Hein. Omstreeks 17.30 uur is de 34-jarige man naar het centraal Station in Hengelo gegaan. Hij wil nog even boodschappen doen in de Thiemsbrug. Toen hij weer terug liep naar het Centraal Station om de trein naar Helmond te nemen werd hij onderweg ineens belaagd door een man en vrouw met een kind. Deze man sloeg hem meerdere keren met kracht. Hij werd hierbij aangemoedigd door de vrouw. Dit alles gebeurde in de Roemeense taal ter hoogte van de skate-baan. Tijdens de worsteling viel het geld, dat de man met het verkopen van de daklozenkrant had verdiend, uit zijn rugzak. De 34-jarige man belde de politie. Op dat moment kwam er nog een man op hem aflopen. Deze man bedreigde hem ook in het Roemeens. Ook deze man mishandelde de 34-jarige man. Toen de politieagenten arriveerde waren de mannen en de vrouw verdwenen. Even later werden een Roemeense man en vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Even later werd ook een 27-jarige Poolse man aangehouden. De Roemeense vrouw werd woensdagmiddag in vrijheid gesteld. De mannen werden met behulp van tolken gehoord en werden donderdagmiddag vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-160333)

Inbrekers overlopen

Rijssen

Een 35-jarige man uit Rijssen kreeg op donderdag 25 december 16.06 uur een melding van zijn beveiligingsbedrijf dat het alarm was geactiveerd in zijn bedrijf aan de Ozonstraat. Toen de man ter plaatse kwam trof hij twee onbekende, getinte mannen aan die bezig waren bij zijn bedrijf. Één van deze mannen kwam dreigend op hem aflopen met een koevoet in zijn hand. Daarop verdwenen de beide mannen in een personenauto van het merk Mercedes en reden hard weg. De gealarmeerde politieagenten zagen de grijs/blauw kleurige Mercedes tegemoet komen rijden met hoge snelheid. Zij trachtten de auto te achtervolgen echter raakten deze kwijt. De politie stelt een onderzoek naar deze inbraak. Het is nog onbekend of er iets weggenomen is. De eigenaar doet vandaag aangifte. De politie Twente verzoekt mensen die bijzonderheden hebben waargenomen contact op te nemen. Dit kan telefonisch 0900-8844 of anoniem bij Bel M. 0800-7000 (08-160529)

Auto gestolen

Enschede

Op donderdag 25 december 2008 deed een 52-jarige vrouw uit Enschede aangifte van diefstal van haar personenauto. De auto is gestolen tussen woensdag 24 december 2008 16.00 uur en donderdag 25 december 2008 10.45 uur. Deze auto, een rode Daihatsu Cuore voorzien van het kenteken TX-95-YF stond geparkeerd aan de Van Heutzplein in Enschede. (08-160485)

Volkwagenbus gestolen

Enschede

Een 31-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van haar Volkswagen Transporter. De vrouw parkeerde op donderdag 25 december 2008 omstreeks 15.00 uur het busje voorzien van het kenteken VP-GS-71 aan de Oosterstraat in Enschede. Zij liet de contactsleutels in de bus zitten. Omstreeks 15.10 uur bleek de bus te zijn weggenomen. Volgens een getuige is een onbekende man er met de bus vandoor gegaan. (08-160518)

Bedreiging met alarmpistool

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede s op donderdag 25 december 2008 door de politie aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een alarmpistool van een 26-jarige Enschedese man. De aanleiding van deze bedreiging zou een voorrangskwestie zijn geweest op de kruising Reerinklanden en bumperkleven. De beide mannen kregen met elkaar een flinke woordenwisseling waarna de 30-jarige man een alarmpistool ophaalde en de 226-jarige man bedreigde. De politie stelt een onderzoek in naar deze bedreiging. (08-160557)

Jongeman op fiets gezocht!

Enschede

Op donderdag 18 december 2008 omstreeks 15.15 uur fietste een 60-jarige man over de Hengelosestraat in Enschede. Bij de kruising met de Molenstraat kwam de man in botsing met een onbekende jongeman op een fiets. In eerste instantie dacht de man dat het allemaal wel mee viel waardoor de jongen is doorgefietst. Kort daarop zakt de man in elkaar en raakt bewusteloos. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij onder andere een dubbele enkelbreuk had. De man ligt nog steeds (een week later) in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de jongeman. Hij kan contact opnemen met de plaatselijke politie of bellen met 0900-8844. (08-157658)

tel. 053-4555588


---- --