Politie Limburg-Noord

Tasjesroof in Roermond


Datum: 26-12-2008
Tijd bericht: 11:18
Plaats: Roermond

Woensdagavond omstreeks 23.40 uur is op de Markt een 66-jarige vrouw uit Roermond van haar handtas beroofd. Hierbij brak ze een bovenarm. De dader is gevlucht.

De vrouw had samen met haar man kerstmis gevierd in de woning van haar zoon. Rond 23.40 uur besloot ze samen met haar man naar huis te gaan. Ze liep met haar man vanuit de woning richting de Swalmerstraat waar ze de auto hadden geparkeerd. Toen zij ter hoogte van de ingang van het Gemeentehuis kwamen zagen zij een man staan. Deze kwam hun vervolgens tegemoet gelopen. Bij het passeren van de man greep deze plotseling de handtas. De vrouw liet deze niet los waardoor ze ten val kwam. Uiteindelijk liet ze de tas los en kon de dader wegrennen in de richting van de Marktstraat.

De vrouw liep door de val een gebroken bovenarm en een bloedende wond bij haar oog op. Zij werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Ze kan de dader beschrijven als een man van ongeveer 1,90 meter groot met een licht getinte huidskleur. Hij droeg een spijkerbroek en spijkerjas. Onder deze jas droeg hij een donkere coltrui. In de ontvreemde handtas zat voor enkele honderden euro's aan contant geld. De politie vraagt personen die iets weten over deze tasjesroof om zich te melden.