Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 26-12-2008 o Persberichten district II

AANGEHOUDEN NA AANRANDING
PAPENDRECHT De politie heeft een 16-jarige jongen en een 23-jarige man uit Papendrecht aangehouden na aanranding van een 13-jarig meisje. Op dinsdagavond 23 december werd het meisje aangerand nadat ze had afgesproken met een aantal jongens. Dit gebeurde rond 20.00 uur bij een bruggetje aan de Duindoornhof. Op basis van het signalement van de verdachten konden de twee na het incident al snel op de Wilgenhof worden opgepakt. Het meisje heeft met haar vader aangifte gedaan. De zedenpolitie onderzoekt de zaak.

TUINTAFEL DOOR KERSTVERSIERING IN DE BRAND
LEERDAM Op donderdagmiddag 25 december heeft op een dakterras aan de Vlietskant een tuintafel in brand gestaan. De bewoners van het pand waren op het moment van de brand niet aanwezig. Zij hadden kerststukje met wat kaarsen op de tafel gezet en waren bij het weggaan deze vergeten te doven. Buurtbewoners ontdekten rookontwikkeling en belden snel de brandweer. Hierdoor is de schade aan de omgeving beperkt gebleven.

AANGEHOUDEN OP RIJKSWEG
GORINCHEM Surveillerende agenten hebben op donderdagavond 25 december een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw uit respectievelijk Molenbeek en Schaerbeek (Brussel) aangehouden op de rijksweg A-27 ter hoogte van Gorinchem. De agenten controleerden het zeer slecht onderhouden voertuig en troffen in de laadbak twee zakken met kleding aan waarvan het vermoeden bestaat dat het om namaakkleding gaat. De kleding is in beslaggenomen en wordt onderzocht. De twee inzittenden van het voertuig zijn meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder had nog een boete openstaan voor buitengebruikstelling van zijn auto. De twee worden verhoord.

TE HARD RIJDEN RESULTEERT IN FIKSE BOETE
MEERKERK Na een snelheidsoverschrijding van 40 km/u hebben surveillerende agenten een 19-jarige man uit Gorinchem beboet. In de nacht van donderdag op vrijdag 26 december zagen zij de man met hoge snelheid vanaf de rijksweg A-27 bij Lexmond richting Gorinchem rijden. Ter hoogte van de carpoolplaats bij Meerkerk minderde de man vaart en werd naar de kant gebracht. Hij moet 170 euro betalen voor de snelheidsovertreding.

AANGEHOUDEN NA LITER WODKA
GORINCHEM In de nacht van donderdag op vrijdag 26 december heeft de politie een 23-jarige Pool uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een getuige dat een bestuurder onder invloed op de rijksweg A-27 reed richting Breda. Toen agenten poolshoogte namen zagen zij de auto stilstaan op de rijbaan. Bij het zien van de politie reed de man weg met een snelheid van 40 km/u waarna hij op de Nieuwe Wolpherensedijk door twee politievoertuigen werd klemgereden. De man verklaarde naar huis te willen om kerstfeest te vieren en vertelde een liter wodka gedronken te hebben. Hij weigerde door zijn dronkenschap mee te werken aan de ademanalyse, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Daar wordt de man verhoord.

WONINGINBRAKEN
LEERDAM Bij twee woningen, aan de Zuidwal en de Coupierlaan, is op 1e kerstdag eind van de middag ingebroken. Onbekenden namen bij de woning aan de Zuidwal sieraden, een laptop, computer en een TV mee. De bewoners van een woning aan de Coupierlaan werden onaangenaam verrast door de puinhoop in hun huis waarbij nog niet duidelijk was of er iets is weggenomen. De politie waarschuwt voor inbrekers tijdens de donkere dagen en specifiek de feestdagen.

Als u uw huis verlaat, zorg er dan voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat een lichtje branden of maak gebruik van een tijdschakelaar. Hang flatscreens en lcd-tv's zoveel mogelijk uit het zicht op. Berg na gebruik de laptop uit het zicht op. Sluit voor het slapen gaan of tijdens uw afwezigheid alle deuren en ramen van uw woning, maar ook die van de schuur, goed af. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie over inbraakpreventie en adressen van Politie Keurmerk-erkende bedrijven in uw regio. Deze bedrijven geven adviezen en kunnen u helpen met het beter beveiligen van uw woning.