Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 28-12-2008

Aanrijding letsel
SOEST Op de Beukenlaan vond zaterdagmorgen 27 december een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

Een 44-jarige automobilist uit Soest reed omstreeks 09.40 uur met zijn auto over de Beukenlaan vanuit de richting Nieuweweg. De bestuurder had niet in de gaten dat voor hem een 27-jarige man uit Soest op zijn bromfiets reed die hij voorrang moest geven. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietsbestuurder werd voor onderzoek naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Zware mishandeling
SOESTERBERG De politie heeft op zaterdagavond 27 december een 17-jarige jongen uit Soesterberg aangehouden, die ervan wordt verdacht op de Professor Lorentzlaan zijn 19-jarige beste vriend en plaatsgenoot met een mes in zijn been te hebben gestoken.

Toen de 19-jarige die avond rond 20.15 uur met zijn vriendin zat te chillen in een kelderbox, kwam zijn 17-jarige vriend hem zoeken. Ze gingen naar buiten en op het grasveld voor de flat kregen de twee ruzie. Die liep uit op een handgemeen. De 17-jarige liet het daar echter niet bij en ging thuis een mes halen. Hij zocht zijn vriend nogmaals op. Die zat inmiddels weer samen met de vriendin in de kelderbox. Daar werd hij een keer gestoken. Een tweede steek kon hij afweren.

De verdachte is thuis aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.