Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Schaatsclub en BTTB verwelkomen bus 65

Vanaf vandaag 27 december kunnen de jonge schaatsertjes van schaatsclub Kristallijn met de bus naar de schaatsles. De schaatsclub en de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) zetten de buschauffeur in de bloemetjes.

Buslijn 65 Zomergem St-Pieters Handelsmarkt bedient een paar keer per dag de Gentse schaatspiste Kristallijn. Voor de jonge schaatsertjes die op zaterdagochtend schaatsles volgen was er tot op heden geen bus. Franois Garcet van schaatsclub Kristallijn: "De kinderen die met de bus komen, moesten ongeveer een kilometer langs een afgelegen weg zonder stoep lopen. Niet echt een veilige situatie."

De schaatsclub en de BTTB vroegen De Lijn om hier verandering in te brengen. Jan Vanseveren van de BTTB: "De Lijn reageerde positief. En wat meer is: de uren van de bus sluiten perfect aan bij de uren van de schaatslessen. Niet alleen Gentenaars, maar ook mensen uit Lovendegem en Zomergem kunnen nu rechtstreeks met de bus naar de schaatsles."

De BTTB en de schaatsclub danken De Lijn en verwelkomen de buschauffeur van de eerste bus vandaag met een gepast geschenk. Voor de schaatsers waren er boterkoeken.