Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-12-2008 o Persberichten district II

AANHOUDING NA VERNIELING POLITIEVOERTUIGEN

GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 28 december is op de Grote Markt een 21-jarige man uit Haarlem aangehouden voor het vernielen van meerdere politieautos. De man was onder invloed van alcohol. De politie was met meerdere voertuigen uitgerukt in verband met een melding van onrust in een café op de markt. Vlak na aankomst sprong de man op de motorkap van een van de geparkeerde dienstautos, waarna hij oversprong naar de andere twee dienstautos die ernaast stonden. Na aanhouding is de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Alle drie de autos hebben kras- en deukschade opgelopen.

BRAND IN GLASCONTAINER
OUD-ALBLAS Aan de Schoolstraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 december een glascontainer in brand gestaan. De brandweer rukte uit en had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
GORINCHEM - Een 20-jarige man uit Gorinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 28 december aangehouden na mishandeling. Een 25-jarige vrouw uit Gorinchem heeft daarvan aangifte gedaan. De vrouw werd was met vrienden in een woning Rond de Watertoren en werd om onduidelijke redenen tegen haar mond en oor geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten drie mannen van een balkon naar beneden springen. Een van hen, de 20-jarige man, werd aangehouden. Hij wordt verhoord.