Politie Groningen

Zondag 28 december 2008

Provincie Groningen, 28-12-2008

Winschoten: man geslagen

Een 20-jarige man uit Oude Pekela is zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan het Marktplein in zijn gezicht geslagen. Hij stond samen met wat vrienden op de bovenverdieping toen er twee jongens aan kwamen die zeiden dat de 20-jarige drinken naar beneden had gegooid. Hierna sloeg een van hen hem tegen zijn hoofd. Hierdoor kreeg hij een snee boven zijn oog. Hij is zelf voor behandeling naar een huisartsenpost gegaan. De man uit Pekela doet aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Musselkanaal: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagmorgen in zijn woning in Musselkanaal een 60-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. De 33-jarige dochter belde de politie nadat haar vader over de rooie ging en met spullen naar haar gooide. Agenten troffen de man in de woning. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. De man werd meegenomen naar het politiebureau en is ter ontnuchtering in de cel gezet.

Groningen: ambulance botst tegen auto

Een ambulance die met toeters en bellen reed, is zaterdagmiddag op de kruising van de Verlengde Hereweg met de Van Iddekingeweg op een auto gebotst. De doorgang van de ambulance werd belemmerd, omdat een grote rij auto's stond te wachten voor het rode verkeerslicht. De chauffeur (leeftijd onbekend) besloot daarom om het verkeer heen te gaan en een stukje tegen het verkeer in te rijden. Een 83-jarige automobilist uit Groningen kwam vanaf de Van Iddekingeweg en kreeg groen licht. Hij zette zijn auto stil op de kruising toen hij de ambulance hoorde. Een botsing was het gevolg. Er was alleen blikschade.

Zuidhorn: vernielingen bij horecagelegenheid

Onbekende(n) hebben vrijdagnacht in de Hoofdstraat in Zuidhorn vernielingen aangericht bij een horecagelegenheid. Onder andere stoelen, een bloembak en een vuurkorf gingen in rook op. De eigenaar van de zaak doet aangifte en de politie doet onderzoek.

Kropswolde: tourfietser gewond na val

Een tourfietser uit Sappemeer (leeftijd vermoedelijk 59 jaar) is zaterdagmiddag op de Woldweg tegen een paaltje gebotst en onderuit gegaan. De man maakte deel uit van een tourgroep en ze waren net vijf minuten onderweg toen het gebeurde. Hij fietste circa 20 a 25 km/uur. Door de val was hij even buiten westen geweest, maar toen hij weer bijkwam wilde hij per se opstaan. Vanwege bloed uit zijn oor vloog ook de heli die kant op. De man is voor onderzoek per ambulance meegenomen naar een ziekenhuis.

Groningen: brand leidt tot aanhouding

Een 18-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht op de Goudlaan aangehouden. Surveillerende agenten zagen op het pleintje van de Goudlaan en de Radiumstraat een brandje. Circa acht man liepen richting de brand en gooiden er goederen, waaronder stoelen en een container, op. Toen ze door hadden dat ze waren betrapt, stoven ze alle kanten op. Onderzoek in de omgeving leverde de 18-jarige jongen op. Hij was nog aan het nahijgen van zijn sprintje en hij was erg opstandig. Een identiteitsbewijs had hij niet bij zich. Dit leidde tot zijn aanhouding. Tijdens zijn aanhouding kwamen nog twee andere jongens zich ermee bemoeien. Zij kregen een waarschuwing, waarna de jongen werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring, omdat hij geen identiteitsbewijs op zak had.

Groningen: tanken zonder te betalen

Twee nog onbekende mannen hebben zaterdagnacht getankt zonder te betalen. Het duo liep naar de kassa van het tankstation aan de Europaweg, maar beiden hadden geen geld bij zich. Ze wilden een telefoon en een identiteitsbewijs achter laten als onderpand, maar daar ging de kassière niet mee akkoord. Dit lieten ze toch achter, maar gingen er vervolgens gauw vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

Een 32-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Amkemaheerd betrapt op het rijden onder invloed, terwijl hij geen rijbewijs bezit. Hij werd gecontroleerd en een ademtest leverde een alcoholindicatie op. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij geen rijbewijs bezit, geldt voor hem de alcohollimiet voor een beginnend bestuurder (0,2 promille). Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: inbraak in supermarkt

De politie onderzoekt een inbraak in een supermarkt aan De Reede in Veendam. Omstreeks 03.00 uur kwam een melding van een inbraak bij de meldkamer binnen. Agenten waren er binnen een minuut, maar de dader(s) waren al gevlogen. Mogelijk dat ze via het dak het pand binnen zijn gekomen. Het is onbekend wat er is meegenomen en de politie onderzoekt de zaak.