Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten

In verband met nieuwjaar is de datum van de afvalinzameling binnen de gemeente veranderd.

Er wordt niet ingezameld op Nieuwjaarsdag (donderdag 1 januari 2009) maar op zaterdag 3 januari 2009. In verband met nieuwjaarsdag wordt op donderdag 1 januari 2009 geen gft-afval ingezameld. Het gft-afval wordt ingezameld op zaterdag 3 januari. De medewerkers van Sita beginnen om 7.30 uur.

Afvalkalender

De afvalkalender 2009 wordt in week 51, 52 en week huis-aan-huis verspreid. In week 52 wordt de nieuwe afvalkalender ook op www.geertruidenberg.nl geplaatst. Indien u op 9 januari nog geen afvalkalender heeft ontvangen kunt u deze ophalen op het gemeentehuis, bestellen via 579579, of via het aanvraagformulier afvalkalender op www.geertruidenberg.nl aanvragen.

De inzamelroutes veranderen niet. Het aantal kledingcontainers wordt uitgebreid en vanaf januari kunt u ook dakleer inleveren op de milieustraat. Kledingcontainers De kledingcontainers worden in week 52 van straat gehaald. In week 2 worden er nieuwe kledingcontainers van Kledinginzameling Nederland uit Oosterhout geplaatst. De locatie van de glasbol en kledingcontainer aan de Hoevendijk wordt opgeheven en verplaatst naar de Julianalaan bij de Boerenbond. Ook bij de glasbollen aan de Zuidwal en Gangboord/C1000 worden ook nieuwe kledingcontainers geplaatst. De kledingcontainer in Raamsdonk komt bij de glasbol op de Oude Melkhaven te staan. We hopen dat u al uw overtollige en afgedankte kleding in de nieuwe containers zal gooien om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden. U kunt uiteraard uw kleding bij de milieustraat in blijven leveren.