FNV Sport

Meer service voor senioren

Senioren die lid zijn van FNV Sport hebben vanaf 1 januari 2009 nog meer voordeel van hun lidmaatschap. Vanaf die datum maakt ouderenbond ANBO officieel onderdeel uit van de FNV. Dat betekent in de praktijk dat alle leden van de overige FNV-bonden die met (vroeg)pensioen zijn, gebruik kunnen maken van de dienstverlening van de ANBO.

Als belangenbehartigingsorganisatie zet de ANBO zich onder meer in voor een goede gezondheidszorg, goede woonvoorzieningen en betaalbaar openbaar vervoer voor ouderen. Zowel bij de politiek in Den Haag, als op lokaal niveau. Van de grote kennis die de ANBO op deze terreinen heeft, kunnen de senioren van FNV Sport vanaf komend jaar volledig profiteren. Zij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de servicelijn (kantoortijden 030-233 00 30) en van publicaties over een keur aan onderwerpen.

De ANBO is lokaal zeer actief. Niet alleen als belangenbehartiger, maar ook als organisator van sociale activiteiten. Bijvoorbeeld van fietstochten, leeskringen, cursussen en gezamenlijk theaterbezoek. De ANBO heeft meer dan 500 afdelingen, verspreid over het hele land. Alles over de diensten en producten van de ANBO is te vinden op http://www.anbo.nl

Alle seniorleden ontvangen in januari 2009 het ANBO Magazine. Daarin staat nog meer informatie. Voor wie geen gebruik wil maken van de dienstverlening van ANBO zit in het tijdschrijft een bon om dit kenbaar te maken. Uiteraard blijven de leden van FNV sport gewoon het magazine Sport FM ontvangen. FNV Sport zal ook nog steeds optreden als uw belangenbehartiger.