Politie Drenthe

Maandag

Assen, 29-12-2008

Slachtoffer ruzie overleden

ASSEN De 18-jarige jongen uit De Kiel die in de nacht van zaterdag op zondag gewond raakte bij een ruzie in een woning aan de Kerkstraat in Assen is zondag in het UMC Groningen aan zijn verwondingen overleden. De 18 jarige jongen uit Assen die als verdachte is aangehouden wordt maandag geleid voor de Rechter Commissaris. De politie is druk bezig met het onderzoek naar de toedracht. (08-202997)

Politie neemt auto in beslag

EMMEN De politie nam in de nacht van zondag op maandag in de Fokkingeslag in Emmen een personenauto in beslag. Met deze auto was kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt. In de Fokkingeslag was een geparkeerde auto aangereden. De veroorzaker verdween. De eigenaar van de aangereden auto, een 57 jarige inwoner van Tweede Valthermond, ging na het ontdekken van de schade aan zijn auto zelf op onderzoek uit en trof iets verder in de straat een beschadigde auto aan. Gezien de schade en de op de plaats van aanrijding achtergebleven onderdelen was dit de auto waarmee de aanrijding was veroorzaakt. Een bestuurder was niet meer aanwezig. De gewaarschuwde politie nam de auto in beslag en stelt een onderzoek in naar de eigenaar en bestuurder. (08-203183)

Auto tegen boom

VEENINGEN Een 26 jarige vrouw uit Zwolle raakte zondagmorgen gewond toen ze op de weg Veeningen in Veeningen met haar auto tegen een boom botste. Waarschijnlijk tengevolge van gladheid gleed de vrouw met haar auto uit de bocht en botste tegen een boom. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Daar bleek het letsel mee te vallen. (08-203068)

Alcohol in het verkeer

ZUIDLAREN Op de Stationsweg in Zuidlaren hield de politie zondagavond een 56 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (1,1 promille). Nadat hij op het politiebureau een ademanalyse had ondergaan en een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (08-203177)

ELIM In de nacht van zondag op maandag hield de politie op de Gosem Engelsstraat in Elim een 36 jarige inwoner van Hollandscheveld aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 0,7 promille een auto. Ook deze man moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van twee uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-203186)

Crossmotor gestolen

EMMER COMPASCUUM Uit een bedrijfspand aan de Ep Schuilinghstraat in Emmer Compascuum is tussen woensdag 24 en zaterdag 27 december een Honda CR250 crossmotor gestolen. Men drong het pand binnen door een deur te forceren nadat met eerst een gat in de omheining had gemaakt. De eigenaar deed aangifte. (08-202894)

Veel vernield in buurtgebouw

VALTHERMOND Inbrekers hebben tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen 14 binnendeuren en een aantal kastdeuren vernield in het buurtgebouw Het Brughuus aan de Vrijheidslaan in Valthermond. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is. (08-203087)

Jongen onwel na drinken GHB

EMMEN Op de Oude Roswinkelerweg in Emmen raakte zondagavond een 17 jarige jongen uit Emmer Compascuum onwel. Hij werd in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en daar opgenomen. De jongen zat bij een aantal kennissen in de auto en dronk GHB. Hij werd misselijk en op de Oude Roswinkelerweg stopten ze. Toen ze waren uitgestapt werd de jongen onwel waarna de ambulance werd gebeld. (08-203155)