Gemeente Werkendam
BR>

Werkendam en Woudrichem sluiten convenant met woningbouwcorporaties

De gemeenten Werkendam en Woudrichem voeren de werkzaamheden op het terrein van sociale zaken gezamenlijk uit. Dat gebeurt via Buro Altena. Eén van de taken van Buro Altena is het helpen van inwoners met financiële problemen. De twee gemeenten hebben daarvoor in het verleden het Meldpunt Schuldhulpverlening Werkendam/Woudrichem (MSW) opgericht. Om mensen met huurschulden in een vroeger stadium te helpen, wordt op 6 januari 2009 een convenant getekend tussen de gemeenten Werkendam en Woudrichem en de drie woningbouwcorporaties: Woonlinie, de Méander en Woonstichting Land van Altena.

Het MSW is een samenwerkingsverband van Buro Altena, het Algemeen Maatschappelijk Werk, Trema en de Kredietbank Breda. Het MSW krijgt regelmatig pas op het laatste moment te horen dat een inwoner wegens huurschulden zijn woning moet verlaten. Er ligt dan al een uitspraak van de kantonrechter en de deurwaarder is ingeschakeld. Voor de betrokkene brengt dit veel kosten met zich mee. Soms kan het MSW nog een oplossing bieden, maar in een ander geval is dat niet meer mogelijk en komt het tot een gedwongen ontruiming.

Het MSW wil de inwoners met huurschulden in een vroeger stadium helpen. Daarom heeft het MSW contact gezocht met de directies van de drie woningbouwcorporaties. Dit overleg heeft ertoe geleid dat Woonlinie, Méander en Woonstichting Land van Altena een convenant aangaan met de gemeenten Werkendam en Woudrichem. Door een vroege signalering wordt voorkomen dat schuldensituaties verergeren. In het convenant is onder meer vastgelegd op welk moment de woningbouwcorporatie de huurder met betalingsachterstand naar het MSW verwijst.

Op dinsdag 6 januari 2009 om 15.00 uur wordt het convenant ondertekend in het gemeentehuis van Werkendam. Namens het MSW ondertekenen de wethouders Hak en Röell en de directeuren van Trema en de Kredietbank Breda. Namens de woningbouwcorporaties zijn dat de directeuren.