Politiebond ACP

29 december 2008

MELDPUNT geweld O&N

De jaarwisseling staat weer voor de deur. Traditioneel helaas een nacht in het jaar dat er sprake is van veel geweldpleging tegen politiemensen en andere hulpverleners.
Geweld tijdens Oud & Nieuw? Laat het niet onvermeld!

Geweld tijdens Oud & Nieuw? Laat het niet onvermeld!

De ACP vindt geweld tegen collega's onaanvaardbaar. Kort geleden presenteerden wij een tienpuntenplan waarin maatregelen om geweld tegen ambtenaren tegen te gaan zijn opgenomen. De maatregelen zijn soms onorthodox, maar als het gaat om het tegengaan van geweld, is niets de ACP vreemd.

Wij blijven aandacht vragen voor dit onderwerp, en blijven ons ook inzetten voor het aanreiken en bereiken van oplossingen tegen de geweldsspiraal aan iedereen die mee kan helpen dit doel te bereiken.

Van jou vragen we input. Om geweld tegen collega's onder de aandacht te brengen, hebben we zicht nodig op het veld. Wat gebeurt er, wie zijn erbij betrokken, wat zijn de consequenties, wat is ermee gebeurd. Als jij het meldt, zorgt de ACP dat het niet onvermeld blijft!

Dus: heb jij of hebben jouw collega's rond de Jaarwisseling te maken (gehad) met geweld dat tegen jou / jullie gericht was? Was er dit jaar meer of minder sprake van geweld of vernieling in jouw omgeving? Zijn er incidenten geweest met illegaal vuurwerk? En wat zijn jouw ervaringen als het gaat om snelrecht procedures na een geweldsincident?

Schrijf je verhaal dan nu op en mail het naar:
reactie@remove-this.acp.nl
De ACP gebruikt die ervaringen van collega's dan (uiteraard anoniem) om ons verhaal kracht bij te zetten, zodat we samen deze vormen van geweld zichtbaar maken.