Gemeente Drechterland

Subsidieregeling 2009

Op 16 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders de subsidieregelingen voor 2009 vastgesteld. U kunt de vastgestelde regelingen voor 2009 vinden onder naslag > verordeningen. De acht subsidieregelingen worden jaarlijks door het college vastgesteld. Het gaat om de volgende subsidieregelingen:


- Maatschappelijke dienstverlening;

- Ouderenwerk;

- Sport en recreatie;

- Investeringssubsidies;

- Jeugd- en jongerenwerk;

- Vormings- en ontwikkelingswerk

- Kunst en cultuur;

- Bijzondere activiteiten en eenmalige subsidies.

In deze subsidieregelingen staan de doelstellingen en de subsidievoorwaarden per werksoort aangegeven. Daarnaast wordt specifiek aangegeven hoe de subsidie aan organisaties die in aanmerking komen voor subsidie, wordt berekend.

De gemeente Drechterland hanteert voor het vaststellen van de jaarlijkste subsidieregelingen de het subsidiebeleid van 1 januari 2008. Dit subsidiebeleid wordt hoofdzakelijk gevormd door de Algemene Subsidie Verordening van de gemeente Drechterland (ASV) en acht subsidieregelingen. In de ASV staan min of meer de spelregels aangegeven waaraan organisaties moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Daarnaast staat in de ASV aangegeven welke verplichtingen de gemeente heeft voor het behandelen van subsidieverzoeken.

De ASV en de subsidieregelingen kunt u downloaden via naslag > verordeningen. Voor vragen over de ASV of over de subsidieregelingen kunt u stellen aan Carlo Heilig van de afdeling Welzijn (0228) 35 22 67.