Ingezonden persbericht


Ruim 9,7 miljoen betaaltransacties op piekdag

Opnieuw record aantal elektronische
betalingen in kerstperiode

Utrecht, 29 december 2008 ­ In de kerstperiode heeft Equens opnieuw een recordaantal elektronische betalingen verwerkt. Op woensdag 24 december 2008 werden maar liefst 9.783.925 betaaltransacties verwerkt, verricht met bank- of Giropassen en credit cards*. Het dagrecord van vorig jaar, daterend van zaterdag 22 december 2007, lag op 9.083.801 transacties. Het nieuwe dagrecord ligt dus maar liefst 7,7 % hoger dan het oude record. Ook het bestaande piekrecord werd opnieuw verbroken. Op woensdag 24 december werd tussen 14.30 - 15.00 uur gemiddeld maar liefst 378 keer per seconde elektronisch betaald. Een stijging van 3,6 % ten opzichte van het oude piekrecord van maandag 24 december 2007, dat lag op 365 transacties per seconde.

Sowieso werd er druk gewinkeld tijdens de aanloop naar de feestdagen. Op dinsdag 23 en woensdag 24 december werden op beide dagen circa tweemaal zo veel betaaltransacties verricht dan op een 'gewone' dinsdag en woensdag. "De periode voor kerst is voor ons altijd een spannende tijd", aldus Antoon Kuijpers, lid van de directie van Equens. "Het is uiteraard te allen tijde, maar zeker ook in die drukke periode, van het grootste belang dat het betalingsverkeer zonder storingen en problemen verloopt. Ik ben er trots op dat wij er met z'n allen elk jaar weer in slagen zo'n onmisbare bijdrage leveren aan het maatschappelijke en economische belang." Overigens ligt het nieuwe piekrecord nog ver onder Equens' maximale systeemcapaciteit; de systemen kunnen moeiteloos pieken aan van 500 transacties per seconde.

Equens zorgt ervoor dat het betalingsverkeer 24 uur per dag probleemloos verloopt. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door zeer geavanceerde platforms en systemen, maar vooral ook door de inzet van haar medewerkers. Het internationale bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, is continue op zoek naar getalenteerde professionals om het betalingsverkeer ook in de toekomst te blijven stroomlijnen.


* Het nieuwe dagrecord ligt lager dan de eerder vermelde prognose van 10,4 miljoen. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat veel winkels i.v.m. kerstavond eerder zijn gesloten dan voorzien.