Gemeente Dalfsen

Bord collectieve beveiliging onthuld

29-12-2008

Eerste collectieve beveiligingsbord

Dalfsen - Op woensdag 24 december heeft wethouder Goldsteen het eerste collectieve beveiligingsbord onthuld op het bedrijfsterrein in Nieuwleusen. Hiermee is een volgende stap gezet in de gewenste uitbreiding van de huidige vorm van collectieve beveiliging. De eerste stap werd deze zomer al gezet door de ondertekening van een convenant door de ondernemers, verenigd in de IKN (Industriekring Nieuwleusen), politie, brandweer en gemeente.

De wens tot uitbreiding van de huidige vorm van collectieve beveiliging werd geuit bij de beantwoording van een enquête die in 2007 onder ondernemers op bedrijfsterreinen in de gemeente Dalfsen is gehouden. Aanleiding hiervoor vormde de zorgwekkende toename van het aantal bedrijfsinbraken.

Uitbreiden huidige vorm van collectieve beveiliging

Het doel van de enquête was onder andere inzicht te geven in de vraag of bij de bedrijven belangstelling is voor (een vorm van) collectieve beveiliging. De belangstelling hiervoor was relatief gezien het grootst op het bedrijfsterrein in Nieuwleusen (in het bijzonder De Grift). Veel van deze bedrijven doen nu al veel aan collectieve beveiliging en gaven aan dit te willen uitbreiden.

IKN, politie, brandweer en gemeente besloten gezamenlijk uitvoering te geven aan deze wens. De samenwerking is op 2 juli vastgelegd in een convenant. Hierin werd een aantal vervolgstappen vastgelegd, waaronder de plaatsing van beveiligingsborden bij de toegangswegen naar het bedrijfsterrein. Een volgende stap is het uitvoeren van een veiligheidsscan van het gebied, op basis waarvan verdere maatregelen (mogelijk cameratoezicht en het verder samenwerken aan brandpreventie) kunnen worden genomen.

Het bedrijfsterrein in Nieuwleusen dient als pilot. Bij gebleken resultaten kunnen andere bedrijfsterreinen in de gemeente aanhaken.

Foto onthulling bord collectieve beveiliging