Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 december 2008

Gewapende overval, politie zoekt getuigen

Hengelo

Op maandag 29 december rond 07.30 uur werd een winkel aan de Paul Steenbergenstraat in Hengelo door twee onbekende mannen overvallen. De politie verzoekt getuigen die hiervan iets gezien of gehoord hebben zich te melden. Dit kan via 0900 - 8844, of als u dat liever anoniem doet via M. 0800 - 7000.

Rond 07.30 uur drongen twee onbekende mannen de winkel binnen. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie is direct een onderzoek gestart.

Het signalement van de twee mannen:
- vermoedelijk van buitenlandse afkomst
- dader 1: grijs gekleed
- dader 2: zwart gekleed
- zwarte capuchon

- zwarte broek

- zwarte sjaal
(08-161402)

Vrouw mishandeld, politie zoekt getuigen

Hengelo

Op tweede kerstdag rond 20.15 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Hengelo over de Enschedesestraat in Hengelo. Hier werd ze door een nog onbekend manspersoon van de fiets geslagen. De politie verzoekt getuigen die hiervan iets gezien of gehoord hebben zich te melden. Dit kan via 0900 - 8844, of als u dit liever anoniem doet via M. 0800 - 7000.

De Hengelose fietste uit de richting van Enschede en ging in de richting van Hengelo. Gedurende enige tijd werd ze achtervolgd door de onbekende man. Op een gegeven moment ging hij slingerend naast haar fietsen. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol. Ter hoogte van de Grensweg sloeg de man de vrouw zonder reden in het gezicht. Hierdoor kwam de 21-jarige ten val en raakte gewond. Vervolgens stak de onbekende man de Enschedesestraat over en riep de Hengelose nog een bedreiging na. De vrouw heeft zich voor haar verwondingen in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Het signalement van de dader:

- blanke man

- tussen de 18 en 25 jaar oud
- normaal postuur

- lichte jas

- geen gezichtsbeharing
- droeg vermoedelijk een spijkerbroek (08-160749)

Rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal / Enschede

De politie hield op zondag 28 december om 19.00 uur een automobilist aan omdat de man gevaarlijk weggedrag vertoonde. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Een agent reed in zijn vrije tijd op genoemde datum en tijdstip over de Weerseloseweg in Oldenzaal in de richting van Enschede. Het weggedrag van de bestuurder voor hem, een 20-jarige man uit Oldenzaal, viel hem op. De Oldenzaler vertoonde gevaarlijk weggedrag, waardoor de agent collega's verzocht hem een stopteken te geven om hem aan te kunnen spreken op zijn gedrag. Ter hoogte van de kruising Deurningerstraat / Vanekerstraat in Enschede gaven agenten de man een stopteken. De man bleek niet gedronken te hebben, maar reed wel in een onverzekerde auto. De politie vorderde het rijbewijs van de 20-jarige in. (07-161309)