Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 29-12-2008

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

GOIRLE - De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur in een woning in Goirle een 30-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer kreeg in de woning een woordenwisseling met de verdachte. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte de vrouw in het gezicht sloeg. Ook gooide de man een voorwerp tegen haar gezicht waardoor ze een bloedneus opliep. Het is niet de eerste keer dat de man ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld.

Politie pakt overvaller op buschauffeur

TILBURG / OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond naar aanleiding van een overval op een buschauffeur op het station aan de Leijsenhoek in Oosterhout, in de wijk Groeseind in Tilburg een 31-jarige
Tilburger aangehouden. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Gisteravond rond 21.45 uur liep werd een 57-jarige buschauffeur op de Leijsenhoek overvallen. Het slachtoffer liep na zijn laatste rit met het contante geld richting kantoor. Bij de deur naderde hem een onbekende man. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld. Het slachtoffer weerde het mes af en kwam daarbij ten val. Bij het afweren raakte het mes van de verdachte de kin van het slachtoffer waardoor hij een verwonding opliep. De verdachte greep daarop de geldtas en nam de benen. Het slachtoffer zette te voet de achtervolging in. Het lukte hem door wuifbewegingen de aandacht van een passerende automobilist te trekken. Samen met de automobilist zette het slachtoffer de
achtervolging in. Ze troffen de overvaller in een auto aan. Het lukte ze een stuk achter de verdachte aan te rijden, echter door het verkeersgevaarlijk rijgedrag van de Tilburger, raakten ze hem kwijt.

De politie nam na een ontvangen melding positie in en troffen de auto in de wijk Groeseind aan. De bestuurder voldeed aan het opgegeven signalement. De man is direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.