Politie Zuid-Holland-Zuid

Politiepersberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-12-2008

VROUW BREEKT HAND BIJ MISHANDELING DOOR ECHTGENOOT

DORDRECHT Een 38-jarige inwoner van Dordrecht is zondagavond 28 december aangehouden nadat hij zijn vrouw had mishandeld. De twee echtelieden hadden een woordenwisseling gekregen waarna de man de 34-jarige vrouw had geslagen en in haar hand had geknepen. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek het slachtoffer haar hand te hebben gebroken. De man is aangehouden en ingesloten. De vrouw gaat aangifte doen bij de politie. Het incident had plaats in de woning aan het Jean-Paul Sartre-erf.

VADER AANGEHOUDEN VOOR WEDERSPANNINGHEID

DORDRECHT De politie heeft zondagavond 28 december een 38-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden. Het gezin van de man had ruzie gehad met elkaar waarna de zoon des huizes de moeder had geslagen. Vader was daar tussen gesprongen waarna een ruzie ontstond tussen vader en zoon. Toen de politie polshoogte kwam nemen op de Wantijdijk bleek vader danig onder invloed te zijn van alcohol. De man weigerde mee te werken en liep meerdere malen bewust weg van de politie. Uiteindelijk is de man aangehouden voor wederspannigheid (het weigeren mee te werken bij een aanhouding) en ingesloten. Niemand van het gezin heeft aangifte gedaan bij de politie. Omstanders hadden de politie gebeld.

TWEETAL LUIDRUCHTIG NA ALCOHOLGEBRUIK

DORDRECHT Twee inwoners van Dordrecht zijn zondagavond 28 december door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap. Het tweetal liep op de Spuiboulevard en gedroeg zich redelijk recalcitrant en luidruchtig op de openbare weg. Toen zij daarop werden aangesproken door passerende politieagenten bleef het tweetal zich misdragen. Uiteindelijk besloot de politie om de 35-jarige en 25-jarige Dordtenaar aan te houden voor openbare dronkenschap. De hele nacht mochten konden zij ontnuchteren in een politiecel waarna zijn rond 09.00 uur met beiden een bekeuring voor openbare dronkenschap weer naar huis konden.

DRIE WONINGINBRAKEN OP ÉÉN AVOND

HENDRIK-IDO-AMBACHT Op zondagavondavond 28 december zijn drie inbraken gepleegd in woningen aan de Van Duyvenvoordelaan, de Prins Hendrikstraat en de Jacob Catsstraat. In alle gevallen is men de woning binnengedrongen door een raam open te breken. De buit bestond uit onder meer een laptop, digitale cameras en een mp3-speler. Opvallend was dat in een aantal woningen de verlichting niet aan was, toen de bewoners niet thuis waren. De Unit Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld om eventuele sporen die zijn achtergelaten veilig te stellen.