Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 29-12-2008

Aangehouden met rijontzegging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 28 op maandag 29 december een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance reden agenten omstreeks 00.30 uur in een onopvallende auto over de Predikherenkerkhof. Achter hen reed een bestuurder die lichtsignalen gaf en claxonneerde. De agenten stopten en liepen naar de 32-jarige bestuurder toe.

Op de vraag waarom de man aan het seinen was verklaarde de man dat hij er langs wilde omdat de politie achter hem aan zat. Dit omdat hij auto reed met een rijontzegging en gezocht werd door de politie. De agenten maakte zich bekend en hielden de 32-jarige Utrechter aan. De totaal verbaasde Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op de Regentesselaan heeft de politie in de nacht van zondag 28 op maandag 29 december een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een woning.

Een getuige belde omstreeks 00.45 uur naar de politie omdat zij glasgerinkel had gehoord bij een woning aan de Regentesselaan. Ter plaatse werd door de politie een onderzoek ingesteld. Aan de voorkant van het huis werd niets aangetroffen. Aan de achterkant stond een man in de brandgang. Bij het zien van de politie hief hij gelijk zijn armen omhoog en vroeg wat er aan de hand was. De agenten hielden de man staande en namen poolshoogte. Aan de achterkant was een raam van de woning ingeslagen.

Ook stonden de deuren van een schuur wagenwijd open. De 30-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit zijn fouillering kwam een alarmpistool. De politie onderzoekt de inbraak en de betrokkenheid van de verdachte.

Aangehouden voor vandalisme

UTRECHT Zondagavond heeft de politie vier minderjarige kinderen aangehouden omdat zij vernielingen hadden gepleegd en zich baldadig hadden gedragen.

De politie werd rond 21.35 uur gebeld omdat buurtbewoner rondom de Weth. D. M . Plompstraat zagen dat een groepje jeugd over autos liep en klikos aan het omver trappen waren. Ter plaatse gingen de jongeren rennen toen zij de politie zagen. Vier kinderen twee meisjes van 11 en 14 jaar ene twee jongens van 12 en 15 jaar allen uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de straat werd een auto aangetroffen waar overheen gelopen was. De ouders van de kinderen werden op de hoogte gebracht.