Persbericht

ZLM Verzekeringen en Loyalis kiezen voor Unit 4 Audition

~ Verzekeraars stroomlijnen jaarrapportage met software van Unit 4 Agresso ~

Sliedrecht, 29 december 2008 - De verzekeraars ZLM Verzekeringen en Loyalis hebben beide gekozen voor Unit 4 Audition voor het maken van financiële rapportages. De rapportagesoftware Unit 4 Audition van Unit 4 Agresso wordt veelal ingezet bij accountantskantoren en het midden- en kleinbedrijf. Na aanpassingen is de software ook geschikt gemaakt om te werken volgens de specifieke eisen van verzekeraars.

Beide verzekeraars maken voor jaarrekeningen momenteel nog gebruik van spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma's. Doelstelling is om het verslaggevingproces efficiënter te laten verlopen met behulp van standaard rapportagesoftware.

ZLM Verzekeringen, een schadeverzekeraar die werkzaam is in de provincies Zeeland en Noord-Brabant, rapporteert volgens de Richtlijn 605 Verzekeringsmaatschappijen.

Loyalis, verzekeraar voor onderwijs, overheid, energie- en nutsbedrijven, rapporteert op basis van de internationale rapportagerichtlijnen IFRS. Enkele deelnemingen van de verzekeraar werken volgens de Nederlandse verslaggevingregels (Dutch GAAP).

(151 woorden)