Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 29 december 2008

NS en Natuurmonumenten planten bos `op naam'


· Natuurmonumenten plant in opdracht van NS 7.800 bomen
· NS-reizigers maken `groene keuze' door regelmatig de trein te nemen

NS en Natuurmonumenten leggen de kiem voor drie bijzondere bossen met in totaal 7.800 bomen in het prachtige Limburgse Geleenbeekdal. De nieuwe aanplant maakt onderdeel uit van een campagne van NS om de natuur een handje te helpen. Wie vanaf 1 januari 2009 vaak de trein neemt, spaart niet alleen het milieu, maar maakt ook kans op de unieke mogelijkheid een bos een eigen naam te geven. Daarbij kan het gaan om je eigen naam, maar ook die van je familie, vereniging of bedrijf. Dit alles onder het campagnemotto: `Win een bos met jouw naam'.

De drie bossen op naam komen middenin de Limburgse natuur en worden aangelegd in het Geleenbeekdal. Een prachtig natuurgebied in de nabijheid van de Westelijke Mijnstreek in Limburg. Het gebied van 15.992 m2 waarin een NS wandelroute wordt aangelegd, ligt nabij NS station Sittard.

Met dit bijzondere initiatief wil NS een steentje bijdragen aan een beter milieu. "We willen laten zien dat `groen gedrag' direct wordt beloond en dat iedereen kan helpen aan een duurzame samenleving. Want ook zonder je hele leefstijl om te gooien, kun je een bewuste `groene keuze' maken", zegt Jenny Hudepohl, hoofd Marketingcommunicatie van NS.

Je eigen bos
Iedereen die vanaf 1 januari 2009 met de trein reist, maakt kans op een `bos met je eigen naam'. Reizigers kunnen het nummer van hun treinkaartje invoeren op de speciale website van NS: www.ns.nl/groenbezig. Begin maart 2009 wordt dan bekendgemaakt welke namen de nieuwe bossen krijgen.