SGP


29 - 12 - 08 | Vragen aan de minister voor Jeugd en Gezin Vragen aan de minister voor Jeugd en Gezin

Van der Vlies heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan minister Rouvoet over het kindgebonden budget voor pleegouders. Pleegouders blijken nu niet in aanmerking te komen voor dit geld, terwijl andere ouders daar wel recht op hebben. Van der Vlies vindt het onterecht dat ouders die zich met veel liefde inzetten voor de opvang van jongeren niet voor dit geld in aanmerking komen. Dit ondergraaft het beleid dat er meer pleegouders moeten komen. Daarom vraagt hij de minister om dit probleem in de belastingwetgeving snel op te lossen.

Vragen van het lid Van der Vlies (SGP) aan de minister voor Jeugd en Gezin
29 december 2008


1. Bent u bekend met het bericht âGeen kindertoeslag voor pleegoudersâ?

2. Erkent u het belang van een afdoende financiële ondersteuning van pleegouders, zodat voldoende ouders deze belangrijke hulp op een goede wijze kunnen verlenen? Bent u ook van mening dat pleegouders voor de opvoeding van hun pleegkind dezelfde aanspraken verdienen als andere ouders voor hun kind?

3. Hoe garandeert u een afdoende financiële ondersteuning van pleegouders? Klopt het bericht dat u een pleegvergoeding voldoende acht voor het onderhouden van een pleegkind?

4. Herinnert u zich uw toezegging om met een reactie te komen ten aanzien van de financiële regelingen met betrekking tot de pleegzorg?


5. Wanneer komt u met het voorstel om kindertoeslag, en vanaf 1 januari het kindgebonden budget, voor pleegouders beschikbaar te maken?