Gemeente Schagen

Gemeentehuis krijgt Energielabel klasse A

Op donderdag 18 december nam wethouder Jan Bouwes het Energielabel in klasse A voor het gemeentehuis in ontvangst. Het energielabel werd toegekend door Bureau Meijer Energie- & Milieumanagement. Dit bureau onderzocht het energieverbruik op het gemeentehuis. Het A-label geeft aan dat het kantoorgebouw voldoet aan de moderne eisen van energiezuinig bouwen.

Energielabel.JPG Het behalen van het Energielabel in klasse A is een bijzondere prestatie, omdat deze hoge klassering maar zelden wordt gegeven voor bestaande kantoorgebouwen. De gemeente koopt onder andere duurzame stroom in bij de Huisvuilcentrale Alkmaar. Het gemeentebestuur wil graag een voorbeeld zijn voor de bestaande en nieuwe kantoren in Schagen en omstreken.

Op een gering aantal onderdelen kan de gemeente Schagen nog energie besparen. Het gaat om tijdschakelaars op apparaten, aanwezigheidsdetectie bij een paar verlichtingspunten en enkele ruiten vervangen door HR-glas en deze te voorzien van zonwering. Verder kan de gemeente onderzoek doen naar warmteterugwinning uit ventilatielucht. De aanbevolen verbeterpunten neemt de gemeente op in het onderhoudsprogramma van het gemeentehuis.