Gemeente Haaren


Stijging website Haaren op landelijke monitor meer dan 110 plaatsen

En daar zijn we trots op! 110 plaatsen stijgen op een lijst van gemeenten die allemaal volop bezig zijn met het verder ontwikkelen van hun digitale dienstverlening, is niet mis.

Van alle gemeentelijke websites in Nederland bezetten we in de ranglijst van december 2008 de 83e plaats. Bij de gemeenten met minder dan 25.000 inwoners staan we op plaats 26. We laten daarmee ongeveer 220 gemeenten van dezelfde grootte achter ons.

Deze stijging op de ranglijsten bij overheidmonitor.nl bevestigt hoe we onze digitale dienstverlening aan de inwoners verbeteren.

Nieuw: Mijn Gemeente

Met de lancering van "Mijn Gemeente", vanaf 11 december live op www.haaren.nl, en het toevoegen van digitale formulieren, zijn we op een mooie plek in de top 100 komen staan. Informatie hierover stond in de vorige Leije, maar vindt u ook op onze website.

Ervaringen bezoekers

Nog belangrijker dan deze prestatie is hoe u als bezoeker www.haaren.nl ervaart. Want ook in 2009 hopen wij dat u als inwoner, maar ook als klant van gemeente Haaren, de website vaak bezoekt.

Hoe ging dat in 2008?

In totaal bezochten 70.600 mensen onze website. Dit is een stijging van 32,8% ten opzichte van 2007. Het verschil met 2004, het eerste jaar, waarover statistieken beschikbaar zijn van onze website (onze website zelf bestaat vanaf december 2002) is immens. Dat kunt u in bovenstaande grafiek zien.

Las u in het begin vooral het nieuws vanuit onze gemeente, u gaat (gelukkig) ook steeds meer zaken regelen via Internet en onze website gebruiken als een stukje dienstverlening: de informatie over onze producten en diensten, digitale formulieren, webwinkel, het WOZ portaal, uiteraard Mijn Gemeente en ga zo maar door. Alle deze zaken vindt u op de pagina "Digitale Balie Haaren".

Maar ook de informatie over alle lopende projecten wordt actueel gehouden. Dus u bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vragen?

De afgelopen 6 weken hebben we u meegenomen in de mogelijkheden van onze website www.haaren.nl. Hopelijk hebt u er wat aan gehad en hebt u ook eens 'gesurfd' op www.haaren.nl, zoals dat zo mooi heet.

Wij hopen u ook in 2009 als bezoeker van onze website te mogen begroeten!