Ingezonden persbericht


Amadeus wint 'Aviation Technology Provider of the Year' award


· Aviation Business Awards erkent de inzet van Amadeus voor zijn toewijding aan de kwaliteit en technologische innovaties in de reisindustrie van het Midden-Oosten

Hoofddorp - Amadeus, wereldwijd marktleider voor technologiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, ontving de prestigieuze onderscheiding voor 'Aviation Technology Provider of the Year' op de tweede Aviation Business Awards Middle East 2008. Amadeus werd tot winnaar verkozen door zijn continue toewijding om technologische oplossingen te leveren die bijdragen aan de effectiviteit en efficientie van o.a. luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en reisagenten.

De onderscheiding benadrukt de service van Amadeus aan de reisindustrie. Een service die bestaat uit de voortdurende innovatie en investering in technologische oplossingen voor de reis- en toeristenindustrie. Ahmed Youssef, Head of Special Project, Amadeus, nam de prijs namens Amedeus in ontvangst tijdens de ceremonie die gehouden werd in Abu Dhabi.

Amadeus biedt reisagenten toegang tot 80.000 hotels


· Steeds meer onafhankelijke- en kleine hotelketens sluiten zich aan bij Amadeus GDS

Hoofddorp - Amadeus meldt dat het aantal deelnemende hotels aan zijn Global Distribution System (GDS) gestegen is tot 80.000. Hiermee biedt het GDS van Amadeus een brede keuze voor reisagenten en tevens een betere zichtbaarheid voor de deelnemende hotels. Het totale aantal boekingen via het Amadeus GDS nam gedurende de eerste negen maanden van 2008 toe met 7,4% in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. Hiermee genereerde het GDS bijna 1,7 miljard euro's voor de deelnemende hotels.

Verrassend is de significante groei van het aantal onafhankelijke- en kleinere hotelketens die lid worden van het Amadeus GDS. Deze groei toont de aantrekkelijkheid van het Amadeus GDS aan voor hoteliers die eerder niet vertegenwoordigd werden in een GDS. Recentelijke toevoegingen aan de Amadeus GDS omvatten meer dan 500 hotels via Hotel-Net.it en 200 Cubaanse hotels door een distributieovereenkomst met het Cubaanse Ministerie van Toerisme. Tevens zijn er overeenkomsten getekend met Boscolo in Europa, Yatra in India en Derbysoft in China. Hierdoor zullen nog meer niet-GDS hotels toegevoegd worden aan het systeem.

Amadeus Corporate Self-Booking Tool maakt het fysiek beperkte reizigers mogelijk om assistentie te vragen


· Met de laatste versie van Amadeus e-Travel Management kunnen fysiek beperkte zakenreizigers assistentie aanvragen bij het boeken van hun vlucht


· Applicatie omvat een reeks aan nieuwe mogelijkheden die op-maat benadering van zakenreizen mogelijk maakt

Hoofddorp - Amadeus heeft de nieuwste versie van zijn self-booking tool voor het bedrijfsleven geïntroduceerd. De applicatie maakt het, bij het boeken van hun vliegtickets, beperkte reizigers mogelijk om extra assistentie op het vliegveld aan te vragen.

Visueel beperkte reizigers evenals reizigers met beperkte mobiliteit kunnen op eenvoudige wijze extra assistente, zoals een rolstoel of een gids, aanvragen voorafgaand aan hun reis. Deze assistentie wordt daar waar nodig tijdens hun vliegreis aangeboden.

Bovendien biedt de laatste versie van Amadeus e-Travel Management, versie 12.0, zakenreizigers een nog bredere keuze aan hotels en vliegticketprijzen. Het doel hiervan is om het boekingsproces efficiënter te maken en de reiservaring van zakenreizigers te verbeteren. Dankzij de self-bookings tool is het voor reismanagers en bedrijven mogelijk om kostenefficiënter en minder tijdrovend te boeken.