Ingezonden persbericht


Koper steekt 30 procent van hypotheek in rommelkamer

De zolder is een rommelhok van 65 mille

De Meern - 29 december 2008. Driekwart van alle Nederlandse zolders fungeert voornamelijk als bergruimte. Met een gemiddelde hypotheekwaarde van 65.000 euro is dat een wel erg kostbaar 'rommelhok', zo blijkt uit een onderzoek onder huiseigenaren naar het gebruik en de beleving van de bovenste verdieping.

"De meeste mensen beseffen niet hoeveel geld ze geïnvesteerd hebben in een tamelijk verwaarloosde ruimte,'' stelt commercieel directeur Michel Kalis van VELUX, dat met USP Marketing Consultancy het onderzoek heeft uitgevoerd. De kredietcrisis kan echter voor een kentering zorgen. De financiële malaise maakt veel mensen met verhuisplannen voorzichtiger. Van de huiseigenaren die van plan zijn binnen vijf jaar te verkassen, heeft twaalf procent de verhuizing uitgesteld. Men kiest nu eerder voor een verbouwing of verfraaiing van zijn huidige woning.

Bij die ingreep zou de zolder veel meer onder de aandacht moeten komen, want het is de ruimte die in veel huizen niet efficiënt wordt gebruikt. De gemiddelde zolder van een koopwoning is 35 m2 en meestal als extra kamer te gebruiken. Kalis: "Met eenvoudige ingrepen kun je de zolder een stuk leefbaarder maken. Alleen meer daglicht en een betere ventilatie verhogen het woongenot al. Door deze verdieping om te toveren tot een hobby-, speel- of slaapkamer, is minder behoefte om te verhuizen en wint de woning aan waarde.''

Over VELUX
VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak, door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken, biedt VELUX tevens oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten en producten aangestuurd door zonne-energie. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar.


-///-




Ingezonden persbericht