Ingezonden persbericht


Startpagina.nl lanceert videodienst voor dochterpagina's

Amsterdam, 29 december ­ Startpagina.nl heeft een videodienst gelanceerd voor haar inmiddels meer dan 5.900 dochterpagina's. Hiermee speelt Startpagina.nl in op de groeiende behoefte aan online videomogelijkheden onder internetgebruikers.

Kwalitatieve geselecteerde videocontent
Met het beschikbaar stellen van een videoplayer voor Startpagina-dochters maakt Startpagina.nl optimaal gebruik van de kennis van de beheerders van de dochterpagina's. Vanuit de eigen expertise selecteert de beheerder speciaal voor de bezoeker een verzameling video's over het onderwerp van de dochterpagina. De beheerder put daarbij uit verschillende online videobronnen, zoals Youtube, Zie.nl en Netlog. Ook de bezoekers kunnen suggesties doen voor extra video's en hun mening over geplaatste video's geven.

Inmiddels hebben ruim 200 dochterpagina's een videoplayer geïnstalleerd. Ontwikkeling Startpagina
Naast de lancering van een videodienst introduceerde Startpagina onlangs een interactieve evenementenkalender voor de dochterpagina's. Hier kunnen gebruikers per onderwerp events bekijken en zelf plaatsen. Startpagina is continu bezig met de optimalisatie van haar platform. Door de ontwikkeling van tools en diensten, zoals de videodienst, faciliteert Startpagina haar dochterbeheerders in het optimaal inspelen op de behoeften van gebruikers. Samen met bestaande Startpagina-diensten als de 'prikborden' (forum), de 'markten', de nieuwsdiensten, het smoelenboek en de weblogs, ontsluit Startpagina voor haar bezoekers een schat aan informatie en geeft hen tevens de interactieve mogelijkheden deze informatie te delen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, Nu.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl , web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.⤨ ⤨

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.⤨