Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

MAAR LIEFST 7 PRIMEURS EN 10 NATIONALITEITEN BIJ ZWOLS NIEUWJAARSCIRCUS

Internationale vooraanstaande acts nemen het publiek mee op een magische reis

Zwolle, 18 december 2008 - Het internationaal vermaarde Kerstcircus Ahoy staat van 1 t/m 5 januari 2009 ook in Zwolle, onder de naam Zwols Nieuwjaarscircus! Deze spectaculaire voorstelling die plaatsvindt in de IJsselhallen Zwolle heeft een allure van wereldformaat. Circusdirecteur Fernand Banning reisde de aardbol over om de meest indrukwekkende optredens speciaal voor dit circus naar Nederland te halen. Twaalf acts uit maar liefst 10 verschillende landen, waarvan zeven voor het eerst in Nederland, worden door Banning samengesmolten tot een betoverende circusshow voor het hele gezin.

Primeurs van hoogstaand niveau
Maar liefst zeven circusacts maken tijdens het circus hun debuut in Nederland. Zo verzorgen de Timolin Sisters uit Mongolië een uiterst spannend trapezenummer en vertonen de vijftien Chinese acrobaten van de Wolf Hunan Troupe fietskunsten die voor onmogelijk geacht worden. Het Italiaanse MG-team brengt een wervelende rollerskateshow en de Roncescus Dogs testen de lachspieren met een komische 'leeuwenact'. Uit Rusland komen Dimitry (strap) en de Truppe Khaylafov (perche) en uit Afrika brengen de Safari Acrobats Kenya een razendsnel acrobatieknummer mee. Natuurlijk ontbreken ook de hilarische clowns niet en kan het publiek genieten van prachtige olifanten en paarden. Dit alles is naadloos verweven tot één betoverend geheel. Het begeleidende live-orkest geeft een extra dimensie aan de IJsselhallen Zwolle wat is omgebouwd tot een sfeervol theater.

Al 30 jaar de man achter de show
Het Zwols Nieuwjaarscircus is een coproductie met Ahoy Rotterdam waar al 37 jaar met veel succes Kerstcircus Ahoy plaatsvindt. Het circus staat onder regie van Fernand Banning die met zijn 30 jaar ervaring als geen ander weet hoe hij een locatie moet omtoveren tot een magisch plek van vertedering, verrassing en vermaak. Het afwisselende programma garandeert een mooie voorstelling voor jong en oud. Banning zoekt de perfecte balans tussen sensatie en humor waardoor iedereen van de eerste tot de laatste minuut geboeid blijft

Kaartverkoop en toegangsprijzen
Kaarten zijn vanaf 29 december tijdens kantooruren verkrijgbaar bij de kassa van de IJsselhallen. Daarnaast via Ticket Service 0900 300 1250 (45cpm) of bij de grotere postkantoren, de GWK Travel-stations Express kantoren, de grote VVV-kantoren en overige landelijke bekende voorverkoopadressen of via www.ticketservice.nl. Toegangsprijzen: Volwassenen ¤ 20,- t/m ¤¤ 30,-. Kinderen t/m 12 jaar en 65+ers ¤ 15,- t/m ¤ 2 25,-. Kinderen t/m 2 jaar gratis. Kaarten zijn excl. reserveringskosten. Meer informatie op www.zwolsnieuwjaarscircus.nl.


---

Foto's: Jan Drost